Antikrundan

Efter lite nedstämning i humöret tog jag mitt ass ur hålet och gick ut och in på en antikaffär jag sett ett stenkast härifrån. Trodde det bara var stora möbler, men så kom man ned i en underjordisk labyrint fylld med stuff! Allt till överpris, men ack så underbart det var. Det var ett moment. Ett mycket behövande moment.
Tur att jag inte hade börsen med mig, annars hade jag nog haffat med mig lite saker.

Gick förbi det enda efter det andra tills jag hamnade framför ett bröllopsfotografi från 50talet. Ett lycklig par, helt ovetande om fotografiets framtid. En sorgsenhet slog mig plötsligt då jag faktiskt stod där, med deras lyckligaste bevis på deras kärlek i min hand, i ett stor lysrörsbelyst slagfält av gamla saker. Hur kan deras nära och kära låta fotografiet hamna där? Hade de ens några närmaste som tog hand om fotografiet? De kanske inte ens fick barn?
Tänk om de visst det när de stod där, lyckligt ovetande om framtiden.

Jag älskar loppisar och antikaffärer, kan leta och leta, rota och pilla tills jag hittar nått roligt. Den ända som är just tragiskt med antik/loppisar är just alla fotografier. Bilder tagna på stelt uppradade barn från 1920, syskon, systrar med krusat hår, och just gifta par. HUR kan man kasta bort nått så värdefult?

image103

Isadore Straus med frun Ida. Fanns med på Titanic, överlevde inte. Tyckte det passade ba.

Hopplöst groda

Tack Dr Grune, vishetens man.

Måste bara tillägga; Dagens bästa kommentar " Hei! Du ser lite tunn ut " / Mari
--

Sätt ihop antalet Orcher i Sagan om ringen-filmerna med antalet kinuker som är med i The curse of the golden flower och du får hur många som var inne på Vero Moda idag. Kom dit, såg, dog. Kom inte in i butiken, fick åka ned till källaren och ta av mig mina kläder och jobba utanför butiken istället. Vi hade 3 kundvagnar och ställ utanför butiken där vi hela tiden larmade upp kläder. Tog som tur var med mig kameran så jag tog några skräckkort. Ska se om jag får igång min dator och mitt när sen så får ni se. Jobbade 3 timmar, sen var jag slut.

--

Svackan som jag berättade om nyss gör så att allt blir sjuukt jävla hopplöst. Oslo är hopplöst, jag är hopplös, livsituationen är hopplös. Hopplöst är det när den man älskar mest gör saker man hatar.
Eller... hopplöst är nog fel ord.. vet inte hur jag ska förklara. Det finns människor som förstör för andra människor.

Jag blir less och grinig och orkar inte vara den jag är, orkar inte försöka. Nu, just nu, skulle jag vilja bo i en egen lägenhet.

Psykolog någon? del 2

Fick inte riktigt ut det jag ville ha sagt med förra inlägget.. får ta och rensa hjärnan senare.
Ska springa till jobbet nu och jobba det jag orkar. Eller springa oc springa, släpa mig.

Psykolog någon?

Då och då kommer jag in i en svacka, en kroppssjälvförtroendesvacka. Det sitter så djupt inne och pågått så länge så det kommer nog aldrig att gå bort. Det började när jag var 14-15 nångång när de andra tjejerna började få bröst och former och man själv fortfarande handlade kläder på barnavdelningen för att allt annat var för stort. Minns så starkt en specifik situation då det var mode att ha tighta byxor ( tighta utsvängda tights typ, mkt osnyggt..) och kort tröja till och de populära tjejerna, med kurvor och bröst, var så snygg i det och jag trodde självklart jag skulle se likadan ut.
Tog min månadspeng och köpte byxor för 500 och en lurvig magtröja från HM och for hem. Använde dem aldrig, jag såg nämligen ut som en tändsticka påklistrat på två andra tändstickor till ben. Det var nog början till den lilla djävulen som sitter inne i min skalle och gnager, kritiserar, granskar och petar. Jämt och ständigt, dag ut och dag in.

Vet att jag har gått ned i vikt sedan jag kom till Oslo. Från oktober till jul i dec åt jag väldigt dålig mat här, pizza, tacowraps, godis och chips, dock inte i stora mängder, utan frulle och sedan lunchmiddag nått sånt mål. Och så godis på kvällen. Näringsprist det vill säga.
När jag sen kom tillbaka hit efter jul så har jag nästan bara ätit bra saker, nyttiga mål och bra portioner. Frukt varje dag, linser, potatis, grönsaker, kyckling, ris, ja, det mesta inom nyttighetsfaktorn. Har käkat två pizzor sedan jag kom hit, ingen calzone, ingen tacowrap, och framför allt, lite chips. Tataa.

I kombo med att jobba på ett jobb där man springer omkring som en höna plus att man rör på sig mer än vad man gjorde i Umeå så är det klart man går ned i vikt. Vilket tar mig till en annan situation som påverkat mig otroligt mycket, vilket hände för 2 år sedan. Har ingen lust att gå in på det i detalj, men i stora drag så var det att jag hade bytt ppiller och då gått ned i vikt pga dem och några av mina vänner trodde jag bantade och att jag hade blivit så mager. Mådde otroligt dåligt över att höra det, tur att mamma är en bra pratare och lyssnare.
Att höra att man är mager och smal är precis lika hemskt som att få höra hur tjock man är. Det är bara att folk inte förstår det utan slänger ut sig, "vad smal du är! " hit och dit. Gå och säg " Vad tjock du är! " till en brud på 90 kg istället, same shit.

Så kliver man upp imorse för att duscha, tar av sig kläderna och ställer sig ofrivilligt framför spegeln och ser ett jävla vrak. Klart man inte är den fräschaste människan efter att man varit sjuk 4 dar och ätit en melon, en japp och lite bröd, bästa bantningskuren I say. Men att se en Ally McBeal i spegeln gör bara att man vill spy på sig själv, flytta till Amerika och äta på McDonalds.

Det värsta är att jag inte har något val. Antingen måste jag se ut som Ally Mcbeal, eller som Ally Mcbeal med Oprahs underdel.
Skulle jag satsa och försöka seriöst att gå upp i vikt ( inte med hjälp av skräpmat..) så skulle allt endå bara sätta sig på nederdelen och jag skulle få stl 42 ned och 36 upp, och vem fan vill ha en sån kropp.
Skulle jag å andra sidan försöka få bort 42an så försvinner det endå bara upptill vilket gör att jag fortfarande ser ut som en anorextisk Ally med samma 42 nedtill.

Jag behöver antingen en psykolog, en personlig tränare, en plastkirurg eller en ny hjärna.

Attjo

Är inte helt frisk ännu, känns som om det kommer hålla i sig länge. Är väldigt väldigt förkyld just nu, så förskyld så att det fortfarande känns som om man har feber.
Skrev till Nina imorse och sa att jag inte kunde jobba heldag utan jag kommer kl 12 och är där så länge jag orkar, vilket säkert inte kommer bli mer än en timma typ.

Fint väder dock, borde ta kort, Har inte blivit nå korttaganden efterso jag är sjuk och jag sitter alltid på Björns dator eftersom min dator inte får kontakt med nätet lika bra.

Attjo och adjö

Saker börjar lösa sig

Roffe har nu skickat över 25 000 kr till mig och resten när han får nyklarna, så nu har jag pengar! FÖR ALLTID! Inga per pengaproblem, nemas! Ska inte leva lyxen nu såklart, ska snåla, det är ju endå mina fondpengar. Men nått klädesplagg ska jag fan ha efter hela denna resa! Hejja klädtok hejjahejja.

När vår 7e inneboende flyttade tillbaka till Umeå i måndags lämnade han efter sig en påse med enkronor, 374 för att vara något mer precis. Det har vi nu köpt glass, maränger, kolasås, bananer m.m för att göra Oslos största marängswisch! Synd bara jag inte är sugen. Sjuk fortfarande.

Påtal om sjukan ja, Nina ringre. Hon frågade hur det var och så, hon lät endå helt okej. Hon sa att hon inte satt upp mig på nått schema för imorrn, var jag frisk så kunde jag komma kl 12. Jag är nog friskare imorrn men jag ger 100 spänn på att jag fortfarnde kommer vara slut och matt, och man blir ju inte mer frisk av att vi nog kommer sälja för 200 000 kr imorrn. Huuu alibaba, fjortisar, bad customers, good customers.

Vackra ting

Det finns två kvinnor i världen som slår alla andra, två kvinnor som är vackrare än alla andra.

image101

Anne Hathaway från Oscarsgalan 08. Ögon som man kan döda för.
Synd bara att hon gjort sånna hemska filmer, tex Prinsess-filmerna. Filmer som jag i smyg så gärna vill se...

image102

Keri Russel aka Felicity. Att hon är gravid gör henne mer vacker, om det ens är möjligt

Alexander Wang

Så här vill jag se ut, jämt.

image100

Bild från Emma

I just can´t escape it

"Jag vill vara kär! Jag vill ha någon att vakna bredvid på morgonen. Jag vill dra mina fingrar genom någons hår. Jag vill kyssas utanför en klubb och åka hem alldeles för tidigt en lördagkväll bara för att man inte kan vänta på att slita kläderna av varandra. Jag vill ha någon som får mig att skratta under tisdagmiddagen. Någon som bär hem mig en sen lördagnatt efter alldeles för många drinkar och alldeles för höga skor. Någon som ger mig nackspärr för att jag måste stå på tå för att kunna kyssa honom. Någon att bry mig om. "

Jag vill aldrig känna så där igen, så som man känt hela sitt liv fram tills jag träffade Björn.

Hans tröja luktar gott.


3 dagen gillt

Är hemma för 3e dagen nu. Känns bättre idag, febern har gått ned sig så jag kunde iallafall gå upp imorse och äta frukost. En dunderförkylning har istället tagit över kroppen, men hellre det än feber. Har inte ätit någon på 2 dar, har varit fysiskt omöjligt. Det som gått ned har dock varit en honungsmelon, någon Japp och npn brödskiva med ost. Och te såklart.

Så jävligt att inte vara i butiken dagen före öppning. Jag skulle kunna känna av hur jag mår senare och kanske dra mig ned bara för att höra upptaderingar och hur vi ska göra med saker och ting. Men om jag kan ta mig ned på stan så är jag säkert så frisk så jag skulle kunna jobba, tänker då Nina. Yadayada, ni vet.

Kroppen känns totalt sönderslagen, har ont i ryggen och musklerna. Känns som jag blivit utsatt för fotbollshuliganer med Elijah Wood in front.

Sick oh so sick

Det här har inte varit en rolig natt. Kände mig bättre i går kväll, men febern bröt ut igen i natt. Varje cm av min kropp täcktes av täcket och endå frös jag. Värsta natten på länge, sov inte många minuter. Vaknade när de andra for till jobbet vid 7 och sedan sov jag små kvartar fram tills 11 då jag somnade igen och vaknade upp sjöblöt av svett. Bra att jag stannade hemma med andra ord. Vet inte hur det blir imorrn faktiskt, man brukar ju inte bli tvärfrisk tills imorrn när man är så dålig som idag.

Roffejäveln

sådärja, fick just ett mail av Mr förra hyresvärden och han är inte nöjd med våran städning. Vi städade i 4 timmar, ugn, micro, kakel etc, men tydligen är det så dåligt gjort så han vill antingen att vi ska komma tillbaka nästa vecka och ta en riktigt rundvask, eller så drar han av 3000 kr för att anlita en städfirma för att städa.
Skrev tillbaka och sa att vi då vill se ett kvitto på att han antlitat en städfirma och inte bara behållt pengarna själv..

Vi städade då iallafall allt man kan städa, kanske inte dammtorkade alla små 1000 porslinsprydnader han hade, var väl det han blev grinig över. Han skrev att han hade flygit in sin mamma för att städa för att hyra ut sin lägenhet i 3 månader.. Är inte det lite galt?

Är man lite jävla less nu då?

--

Men nej, lätt för dig att säga Dr Grune, du vet inte hur det är på Vero. Klart hälsan är viktigast, men för Nina är Vero hennes hem och barn och förstår inte om man inte ger 110 % hela tiden. När hon får höra att vi är missnöjd på vår sunkiga lön säger hon att " vi är ju inte här och jobbar för att tjäna pengar, vi är här för att vi brinner för detta! " Bara för att hon tjänar trippel gånger vad vi tjänar.
Sen är väl jag inte den som inte ger 110 % så det är väl en dålig kombination helt enkelt...

Sjuk första dagen på helvetesveckan

Jaja, så kan det gå. Denna vecka, den viktigaste Vero Moda veckan under hela min tid på Vero, veckan då vi ska öppna butiken igen, blir jag sjuk. For ned kl 09 för att vi skulle grovstäda butiken från arbetarna, och kände redan då att saker och ting inte var som det ska. febern kom och Nina skickade hem mig. Hon var inte glad, påpekade hela tiden att vi har så mkt att göra och så lite tid, öppning snart yadayada, så dåligt samvete hade man ju när man drog. Kunde inte gå hem pga ingen kraft och feber så jag tog trikken och träffade mina gamla vänner kontrollanterna.
Spelade dödsjuk ( vilket jag endå kände mig då), spysjuk och jag fick hoppa av trikken med en varning.
Har inte tjuvåkt trikken eller bussen på länge nu och enda gången när jag gör det kommer kontrollater.
Tjobre

måste vara frisk imorrn, annars flår Nina mig levande.


Fader vår

Meddelande till farsgubben; Jag har inte ens en kr på mob så jag kan ringa en signal till dig och msnet på Björns datorn är utav en gammal verson så jag kan inte skriva till dig när du är offline, så jag skriver här.
Det har inte kommit in några pengar på mitt svenska konto, kollade akkurat nå. Vet inte om du bara glömde skicka eller om du skickat till nått annat konto...
Har klarat mig endå, Björn har skrapat ihop pengar.

Sådärja, nu sitter jag på Sinsen. Har nyss lagat mat, ris med nån grytbas och champisar, lök och paprika, vitlökssås och bröd till otroligt gott. Min mage har krympt den senaste veckan så jag behöver ikke längre så mkt mat för att bli mätt ekonomiskt säger jag.

Det är 9 grader ute nu, kl 1953. Sitter ute på en lädersoffa på balkongen ( ja, du hörde rätt, bättre internettäckning här), utan jacka, och jag fryser inte ens. Jo lite kanske, men för att vara den 24 feb så är det int dåligt.

Har inte så mkt annat kul att berätta, börja jobba denna vecka. Fram tills tors ska vi klargöra butiken och sen på Tors smäller det! Då blir det galet. Nu kommer björn

Glömde säga..

.. att jag nu inte kommer vara så aktiv på att blogga längre. För det första så är internet borta hos Björn sisådär, funkar 1 gång per 10, och för det andra vill jag inte ha datorn framme så mkt.
Plus att vi nu ska öppna butiken på tors och jag kommer jobba typ 10 timmars pass fram tills jag far hem till Umeå.

Tjobre

Slöig och degig

Sitter för sista gången här framför datorn ensam, ätit gröt och lyssnar på musik. I bakgrunden har jag TVkanalen Stars där de visar modevisningar. Kommer sakna dessa mornar, de har varit bäst, sköna, underbara. Synd bara att jag är degigast än segigast idag, annars hade jag farit ut och kutat lite.
Ska ta mig ned till stan senare med all packning och sedan vidare till Björn. Hur jag ska få ned allt i väskan vet jag inte, det problemet tar jag sen.

Fokusera inte på morgondagens problem utan lös dem som behöver lösas idag.

Att några visa ord kan vara så svåra att följa?


Sista svängen Hökarängen

Sådärja. 3,5 timmar tog det att städa, nu är allt skinande rent och förhoppningsvis ska inte Roffe ha någonting att klaga över. Han ska skicka över depo-pengarna så snabbt han sett lägenheten, och om jag uppfattade det rätt så blir det på söndag. Skickade iväg ett sms till honom och frågade om han kunde skicka tillbaka iallafall någon tusenlapp eftersom jag inte har ens pengar till att köpa frukt. Vet inte hur mkt längre jag kan leva på purjolök och potatissoppa, ris, gröt och linser. Måste säga det varit en sjukt nyttig vecka, värsta bantingskuren. Inte nått jag satsar på, men blir jag fet i framtiden vet jag hur jag ska äta under en vecka.

Ska kanske på en standup-show på lördag med Björn och gänget. Betnér ( ? ), en svensk typ som varit med i parlamentet, och 4 norska gutter ska vara där, lär bli skoj!

ja just det, vi hittade en förpackning med kondomer under garderoben nu när vi städare. Och en till förpackning som var öppnad. Sånt vill man INTE hitta när man hyr av den 40 åring ungkarl med läderbrallor och blond långt hår. Runar någon?

Uppsägning

Idag sa jag upp mig från Vero Moda. Ska visserligen inte fara hem förrens i slutet av mars, men lika bra att göra det i tid tänkte jag. Sista månaden.. det är inte utan att jag kommer sakna stället endå, personerna speciellt. Eller sakna och sakna, det har ju varit min vardag de senaste 5 månaderna, så det kommer vara konstigt att inte vara där längre. Men så är det ju med allt.
Så gott folk, snart flyger ungen in i boet igen, förhoppningsvis mellan 25-30 mars.

Och ett annat avslut; ska flytta från Ekebergsveien imorrn och in till Björn. Men andra ord, detta är sista kvällen man har lite privatliv och tystnad runt sig, den kommande månaden kommer man ha 6 st pers runt sig, alla i en 45 kv lägenhet med ett rum.
Vi ska storstäda ikväll, känns sjutsats drygt eftersom jag ätit dåligt och jobbat hårt hela dagen på lagret, no power left.

Storstadsorättvisa

Nog är det förunderligt hur bloggen har tagit över världen. Nu kan man till och med göra karriär genom bloggandet, ta sig fram genom vad man skriver och hur många läsare man har.
Och nog är det lättare om man är bloggare och bor i storstad, absolut. Spec om man är modebloggare.
Läser ca 7-8 st olika modebloggar per dag, nån "stilkändis", men annars bara helt vanliga tjejer som gillar mode och kläder, precis som mig. Men nu är det så att hälften av dessa blivit bjudna på en såkallad Modebloggmiddag på Sturecompaniet i Sthlm, en inbjudan bara för modebloggerskor. Där får alla inbjudna en goodiebag till värde av 10.000 kr. (!!) Sedan har ungefär den andra hälften blivit bjudna på efterfesten.

De får ju allt serverat på fat, jefla 08kids! Bli bjuden på kändisfester som kommer bli rapporterad i varje modeblogg, bara för att ni är bra på att leta bilder och skriva text. Försök kom från en stad i Norrland och slå er fram i Sthlm, gör det för bövelen. Jag lovar, hade jag varit bäst på att skriva modeblogg, 200 läsare, så hade jag endå inte blivit bjuden. Det är bara stockholmare som blir bjudna, stockholmare på 17bast som får sina pengar av sina backslick-föräldrar. Hur kan annars en 17-18 åring beställa en klänning för 2000 kr på internet? ( Jag har mina källor). Det är tamefan praktiskt omöjligt.

( Det roliga när jag skriver sånna här inlägg är att jag börjar lugnt och sansat, försöker vara lite mogen sådär, men ju längre jag skriver dessto upprördare blir jag och därmed börjar " Ni är dumma och fula"-språket. Typ som en 15årings. Den bästa försvarstekniken.)


Skönheten och odjuret

Ååh vad jag vill se Skönheten och Odjuret! Såg inte jag den på bio med dig pappa någongång för 100 år sedan?

Skriet

Skulle ju fara ut och kut som jag skrev i förra inlägget, och det gjorde jag, dock sprang jag tillbaka efter 5 minuter och hämtade kameran och efter det blev det inte så mycket kubbande. Svårt att springa med en systemkamera bångandes längst sidan.
Såklart så försvann det mesta av det häftiga ljuset under tiden som jag sprang tillbaka. Hade svårt att få skärpa, 80 % av bilderna var suddiga. Hm

Ser ni någon likhet med Edward Munchs " Skriet" ? Kan vara för att utsikten till tavlan är inspirerad härifrån..

image94


image96

image97

image98

Hej knopp!

Thank.you.God

Såg just en tjej i en blogg som hade akkurat samma knän som jag. Åh så skönt för självförtroendet att se sånt, åh så skönt. Och hon skämdes inte ens för det, hon hade kortkort och shorts.
Dock har jag inte kommit till det stadiet ännu, kommer fortfarande fasa inför sommaren.

Nu ska jag ut å kut.

Love is in the air!

Detta gjorde min dag: http://underbaraclara.webblogg.se/

Och när man endå är inne på sånt spår så har jag och Björn varit tillsammans i 4 månader idag! Helt galet, det är så kort tid men det känns som vi varit tillsammans mycket längre.

" Fuck you oslo fuck youu" del nr 2.

Igår åkte jag och Björn på en till böter på spårvagnen.

Jag, Björn, Therese och Viktor drog iväg till en skidbacke en bit härifrån och för att ta sig dit var vi först tvugna att åka spårvagn först en hållplats, byta där och sedan åka iväg uppför berget.
Vi stod länge och funderade på om vi skulle köpa biljett eller inte, tills Viktor tillsist sa, "näee, int har de biljettkontroll på en söndagsmorgon" och så sket vi i det. Och eftersom jag har 90 kr på kontot är jag inte alls pepp på att betala 30 på dem på resa, ( Nu har jag visserligen spenderat närmare 300 kr på resa sedan i tisdags, pengar som jag lånat av Björn till mat, men men. ) Viktor och Therese hade redan åkkort, så de behvde inte köpa nått. Åkte en hållplats, stannade vid Grönland, och in om biljettkontrollanter i varje dörr. Jag och Björn gick sakta och lugnt ut, försöka undkomma kontrollanten, tills vi såg att hela hållplatsen var fylld med blå kontrollantuniformer i vilket de hade blockerat alla utgångar så vi kunde inte komma ut.
Eftersom Viktor hade kort och var godkänd så kunde han komma ut, så han sprang och köpa biljetter, men det var redan försent, en av kontrollanterna hann komma upp till oss och fråga efter biljetten.

Efter det ena efter det andra så blev vi förflyttade till ett litet inkaklat rum där det satt två snubbar med bothäften. Kändes som om de skulle ställa oss mot den vitkaklade väggen och skjuta oss.
Vi spelade dumma turister, vi hade inget som kunde identifiera oss och vi skulle bara vara i Oslo över helgen, så vi kunde inte få en "riktigt" bot, utan betalade på plats och delade en bot på 750 kr.

Summan av kardemumman så fick vi en hint av Hitlers natziarme, natzi!!

Sen så hade vi en bra dag ute i backen. Har haft en jättebra helg och Oslovistelse huvudtaget sen jag kom hit i Tis, men det beror inte på Oslo utan på Björn.

Från det ena till det andra, jag kommer nog hem till Umeå igen efter att jag fått min första lön, vilket jag får den 20 mars. Funderar bara på hur jag ska säga det till Nina. Inte för att jag har någon skylldighet till henne.


Fuck you Oslo fuck youu

Nu har jag fått nog, nu flyttar jag snart hem till Sverige igen. ALla dessa små motgångar som hänt sedan okt har varit väldigt påfrestande, och nu orkar jag inte mer.
Blir nog i april nångång, åker inte hem förrens Björn vet hur han ska göra, han vill inte bo här heller.
Oslo är sjukt översattat. Alla jag känner otrivs. Så är det. Underskatta inte Sverige, det är ett helt underbart land.

Vintervandring

Har skrattat i 2,5 dar nu, det är bara så lätt. Och att man fick rosor var inte heller dåligt. 

Det har varit 2 dar med underbara naturupplevelser, igår när vi åkte fel pga häftig penga-diskussion och hamnade ovanför molnen, och idag på lång vintervandring med tillbehörande te. Att få göra detta med den personen man tycker om mest är freakin lovely.

image86

image87

image88

image89

image90

image91

image92


image93

Imorgon är det fredag. Helena och Sofie har tack-middag och sedan fest för dem dom har bott hos före de fick lägenhet. Blir trevligt! Don´t worry farsan, jag kommer INTE ta med mig kameran.. ;)

En dimmig dag i Oslo, bilder


Jag och Björn åkte en station för mycket idag och vi hamnade på Oslos högsta punkt, praktiskt taget. Tur det för det var sjukt vackert där uppe. En perfekt chans att ta lite foton med min Canon!

image72

image74

image75

image76

image77

image78

image79

image80

image82

image83

image84

image85

Götet!

Sitter nu i ett stort hus med fem underbara töser, Emma, Jossan 1, Jossan 2, Sara och Linda! Resan gick jättebra, träffade Aron på planet och snackade skit med honom tills han hoppade av i farten i Stockholm.
Emma kom och hämta mig och så drog vi en runda på Monki. Hittade en fäjdad kort tröja för 45 kr. Bra pris.
Så nu sitter vi här, mjukisbrallor, modetidningar och 4 st datorer. Okej, känns LITE överdrivet med 4 datorer där alla sitter och surfar, men vi är sociala samtidigt, så det är okej. Men tänk så många tröjor vi skulle kunna ha stickat om vi inte haft tv och datorer! Tänk dig morsan!

Det är så mysigt här, här vill jag bo! Stort hus och många tjejer, tokigt mycket tjejkvällar och snack om pojkar, godis och kuddkrig.

Far till Oslo imorgon 1015, gud vad skönt. Knäpp att säga, men gud vad skönt, och detta enbart pga jag får träffa Björn. Hade han inte varit där hade jag legat på golvet och skrikigt.

image71

Underbara Clara

Den som är min största inspiration just nu är absolut Underbara Clara. På grund av fruktansvärd händelse uppdaterar hon inte för tillfället, men det bryr jag mig inte om, kan sitta en timma och läsa hennes gamla inlägg. Igår kväll satt jag 2 timmar, TVÅ (!) och kollade på alla hennes bilder, läste allt, kollade i hennes olika kategorier. Har aldrig sett någon med sån bra klädstil, helt hennes egen, den ena outfiten snyggare än den andre. Helt klart Sveriges bästa modebloggare.

Söndag

Sista dagen idag i lägenheten. Har nyss ätit middag i vardagsrummet, den sista måltiden. Ska undvika tänka sådär, " sista gången yadayada", blir mkt jobbigare då. Fast jag har endå bott här i 10 år så det är inte konstigt man tycker det är sorgligt.

image66

image67

image68

image69

Blurp

 Dagen har varit packad med aktiviteter! Började dagen med att packade ut ur mammas frd. Grejer grejer grejer i mängder! Hittade en massa gamla kläder av mamma vilket jag snodde några av.. en röd rutig långklänning med vit spets, en mossgrön stickad klänning, en brun overall från 70-talet och en polkarandig grönvit kjol med knyt fram! Helt tokigt fina!

Sedan 40års kalas med tårta och mat och efter det direkt iväg till en paltmiddag. Hej, kom och hjälp mig.

Har tagit foton idag med, några bättre några sämre.

image58

image60

image59

Tack för allt mina trogna gosedjur, men nu åker ni i söplepåsen! hemskheter...

image61

image62

image63

image64

image65

Imorgon är det sista dagen i Umeå. Helt galet snabbt har det gått! Hade nog kunnat vara här en dag till, var nog lite för snabb att bestämma hemdatum. Men jag har ju en dag i gbg och sedan Oslo på Tisdag. Oh tisdag, då får jag äntligen träffa Björn! Distans är inte min grej.

Äntligen, Canon!

Inte den bästa tidpunkten att införskaffa sig en kamera kanske, man whattdaheck, någongång måste det ju ske!
Vi kommer ha en underbar tid tillsammans, jag och Canon. Förhoppningsvis ska både jag och bilderna utvecklas och blir helt fantastiska. Just nu är jag mer i utforskarstadiet, oskärpa och skakhet på varderabild. Men det är okej, övning ger färdighet!



image52

image55

image53

image54

Synd sista bilden blev suddig, får försöka göra ett nytt försök sedan, just nu orkar jag inte lyfta mitt arsle ur soffan.

Fotogenique

Fick igår chansen att använda en riktig systemkamera, Canon 400D om jag inte minns fel.
Det var så sinnesjukt kul att ta med den kameran, jag måste bara ha en. Helt annorlunda känsla och sjukt mycket bättre bilder. Körde manuellt så jag fick ställa in bländare och skärpan själv vilket gjorde att man själv kunde välja vad kameran skulle fokusera på.
Hade jag haft en sån kamera skulle jag aldrig sluta ta bilder. Målet med denna Osloresa blir att införskaffa en.
Tog foton på en inflyttningsfest på Grünnelokka i en mysig lägenhet med kamin och levande ljus, sjutsade kort blev det. Jag fyller ju år snart?

Sista dagen idag på Vero idag innan vi nu stänger igen för oppussning (renovering). Sjukt skönt att veta att man på 3 veckor nu inte kommer att ha med kunder att göra. Har bara morgondagens nedpackning av butiken och det känns endå helt okej, får ju 100 % ob. Fast helst hade jag ju velat vara ledig och va med Björn sista dagen här i Oslo.

Längtar iof tills jag får gå i Sthlm, det känns som om det var superlänge sedan. Svensk mark, halleluja


RSS 2.0