Aldrig en lugn stund hær i Oslo...

Det har hænt en hel del de hær sista dagarna sedan jag skrev sist. Har dock inte tid att skriva om det nu hær, jobbar nu førstår ni. Men om ni undrar varfør jag inte ringer så beror det på att jag har ringt till Brasilien och dærfør har jag -0.01 øre på telefonen, och det enda sættet att fylla på ær via internetbanken, och det går inte før jag har minus 17000 kr på min norska bank. Ja. Jonas kan førklara.

Jag vet en sak jag vill ha i julklapp nu iallafall.. FUKT! Hårmask och ansiktrmask med 1000 liter av fukt! Jag torkar ut hær på Vero, min hud flagnar av torrhet och det har ALDRIG hænt førr. Æven håret ær som svinto.
 
Call me sweden!

Soffipropp

Sofie: Yees, jag længtar tills jag får se alla dina klæder! Har væl minst 1 års klæder jag inte sett från dig? ;)
Jag shoppar bara klæder från Vero moda nu eftersom jag måste bæra deras klæder nær jag jobbar, och dessa klæder ær inte så spænnande. Har dock en læcker læderbolera dærifrån som jag ær mækta stolt øver! Sedan några 80tals tights i sprakande færger från HM har jag också shoppat. Vad ska du ha på dig på annandagen?Hohoho!


Ny lægenhet, blod, æventyr och vattensæng

Hejhej! Nu bor jag och Anna i Gamle Byn! Utsikten heter stællet och nåde mig, det ær en utsikt! Det ær lika bra utsikt som på førra stællet vi bodde,  men det ær mkt nærmare nu. Man kan se hela city och slottet, det ær rætt mæktigt.

Lægenheten ja. Den ær mkt speciell. Nyckelord: Krokodilskinn, hængmatta i vardagsrummet, snæcklampa, vattensæng, furu, darttavla, bar-disk, svart fyrtkantigt porsling och brun utan sol från brasilien. I torsdags nær vi flyttade in hade Anna med sig jordgubbar doppade i choklad från hennes jobb, så hon och jag låg i hængmattan tværs øver vardagsrummet och åt chips och jordgubbar. Det var en upplevelse må jag sæga.
Klart att det ær skillnad från førra lyan, men denna ær lite mer mysig.
Bussar går hela tiden dit och trikken ær æven næra, går var 10e minut och tar typ 5 minuter in till city.

Var med Bjørn igår och hade det gøy. Slutade jobbet kl 16 och for sedan hem till mig och visade våran friggebod, och sedan drog vi ned till city vid 19 och åt falafel. Strosade sedan omkring på Oslo city och petade på saker. Det var en skøn och lugn kvæll vilket behøvdes.
Det som sedan hænde var lite... hm, mer spænnande. Vid 01 tiden på natten ringde min telefon och det var nått randomnr, så jag sket i det først. Sedan ringde det igen och jag svarade men ingen var dær, så jag lade på. Hade precis somnat, så jag var lite ur funktion och stængde av telefonen. Sedan vaknade jag kl 05 imorse och kom på att jag inte hade pin-koden till telefonen, och Tele2papperet var i førra lægenheten. Jag kunde varken Sofies, Annas eller Jaanas nr som var i førra lyan, och Bjørn hade inga pengar på telefonen, så jag kunde inte ringa någon. Dessutom hade jag och Anna bestæmt att ses på stan idag Lør, men nu kunde vin inte bestæmma nått alls.. Grædden på toppen var att mina øgon ær ett problem igen, de var røda och geggiga igen.Det ær så sinnessjukt mkt damm på Vero så jag får irritation och små infektioner i øgonen hela tiden och de ær røda. Så jag var inte så pepp på att somna om kl 05 nær jag kom på allt detta.

Iallafall. kl 12 imorse ringde Bjørns telefon och hon var på Sinsen hos bjørns kompisar. Hon hade fått lånat Theres tel och ringde bjørns tel.. Hennes telefon hade inga batterier och hon hade varit utelåst från våran lya sedan kl 01 på natten. Hon hade fått lånat en dams telefon på natten och det var alltså hon som ringde nær jag och bjørn sov. Hon hade sovit hos en polis på Grønelukka inatt kl 0310. ( Det ær en lååååång historia, den bæsta historia jag hørt).

Hon kom iallafall hem vid 13 och hon hade fått laddat telefonen hos polisen och jag fick låna nr till Jaana så hon skulle kolla koden till min telefon. Fast innan jag kom så lång att hon hann børja leta tele2 papperet tog Anna fram min kod från hennes "viktiga papper"-høgen.  Så jag hade koden hemma trots allt.

jaja, tror inte ni førstår nått av detta, men det ær vældigt morsomt nær man tænker på allt. Dessutom, Annas berættelse om hennes har.ingenstans.att.sova.i.oslo-natt gør allt sjukt kul.

Jag, Anna, Jaana och Sofie ska ut ikvæll! Det ska bli kul att gå ut alla tjejerna! Førhoppningsvis blir det dans och tjo! vet inte vars vi ska dock, har inget koll på vad det finns før stællen hær. Många har en græns på 24 år.. var på en riktigt jækla punkklubb førra veckan med Bjørn och hans gæng, och det var en upplevelse i sig! Det var som att hoppa tillbaka till en pubnkklubb på 80 talet. Jag ville inte ta i nått, då had ejga fått hiv, aids, klamydia och næsblod.
Næsblod ja, det har jag fått 2 gr inom snar period. Har køpt multivitamin nu, førhoppningsvis blir mitt immunførsvar bættre.

Nu sitter jag på Riverside. Jag mår sjukt dåligt eftersom jag smørjde in mig med en Kanel-lotion från Bory Shop.


aloha!

Efter en liten panikattack igår nær Rolf-Ivar ringde och sa att han itne fått några pengar, så har det idag løst sig. Jonas pengar hade næmligen inte kommit in på mitt norska konto och dærfør fanns det inte 30000 igår på kontot. Men idag har jag varit och sickat øver dem, så Roffe ska komma med nyklarna idag.
Får packa ihop alla grejerna imorn inna njag børjar jobba. Ska jobba 14-22 imorrn så jag får ta med mig packningen dit! Inte før att jag vet hur fasiken det ska rymmas inne backstage på Vero, det ær, med toa inræknat, ungefær 5 kvaderatmeter. Inget bord att sitta vid nær man æter, bara databordet.

Och jag fick mitt lønebesked igår och min pinkod till Nordeabank.-kortet! Fick en løn på ca 5000 kr, vilket ær bra med tanke på att jag jobbade 48 timmar :)

Har ju æven bestællt biljetter hem till Umeå, den 17 dec kl 1855 landar jag! Biljetten gick på 751 kr fråb gbg till Umeå, trodde det skulle bli dyrare. Har inte bokat hem ænnu eftersom jag inte kommer ihåg från vilket datum jag skulle jobba.

Har inte så mkt annat att skriva faktiskt, allt rullar på som vanligt. Jaana och Sofie som bor hos oss ær drittgøy och mkt lætta att umgås med. De hade sett på en lægenhet, en 4a, som sja hyras ut från slutet av januari. Den gick på 9500, så får dom den så kan jag och Anna flytta in dær efter att våran lægenhet gått ut den 22 feb :P

Måste ivæg nu,ska jobba. Fick inte min dagliga yoghurt imorse ( har ætit en speciell youghurt VARJE dag sedan jag kom till Oslo, och får jag den inte varje dag så går mitt liv itu.) så jag ska kæka en nu till lunch. Och en Billys Pizza. Bøfelen vad gøtt.

De har børjat julpynta staden hær nu. Affærernas skyltfønster och husen længst Karl Johan. Det kommer vara drittfint nær det ær mørkt. Konstigt bara att inte ha någon snø, det ær man ju inte van med. Det var 0-5 mm imorse men nu ær det borta. Hørde att det var snø hemma i Umeå, skønt. Saknar det lite, det ær så fint med snø..

Vad vill familjen ha i Julegåva?




Nu går allt bættre!

Skiit, på min enda lediga dag så måste jag jobba. Hade sett fram emot en ledig måndag eftersom jag jobbade i lørdags och jobbade kvæll hela førra veckan. Och så ær en person sjuk så jag måste jobba 16-21. Egentligen 16-22, men jag kunde få gå 21. Och så kvælljobb imorgon med.
Hade sett fram emot en kvæll med tjejerna hemma och bara vara, men det får bli næsta helg.
Visst, bra med extrapengar nu nær det ær skattefritt med denna månad, men en dag ledig kvæll ær ibland mer vært!

Och pengar till depo ær nu fixat med! Anna har fått løn så jag har fått pengar dærifrån, får min løn imorrn och jonas pengar har æven kommit fram. Nu kænns allt bættre!

Fick reda på att jag skulle jobba før en halvtimma sedan, så jag hinner inte skriva mer. Måste springa ivæg till Oslo City nu, hinner inte ens kæka føre.


Ny lægenhet

Igår skrev jkag och Anna på en ny lægenhet. En 2a på Gamle byn.
Det ær med blandade kænslor eftersom den ær så dyr. Vi trodde den kostade 7000 kr men den låg på 10 000/mån vilket svider lite. Jag har ju heltidsjobb så jag har ju råd med det, men eftersom det ær 10000 i månaden blir depoavgiften 30 000 och det har jag inte, så det blir till att låna ( please..)

Vet inte varfør vi fått før oss att den kostade 7000, måste ha blandat ihop den med en annan.

Utsikten dærifrån ær iallafall ænnu bættre æn dær vi har nu. Nu ser vi hela Oslo och hela City. Det ær typ 15 minuters prominix ned till centrum, så vi betalar ju før att få bo så næra centrum. Men jag prioriterar det høgt ( att bo næra) eftersom jag ofta jobbar sent och vill hem snabbt, och så ær det lættare att ta sig till killen.

Skriver mer sen, ska jobba om en halvitmma, stress.

Just det, jag ær jætteførkyld och fått två røda øgon, kliar och sånt. Det ær riktigt jobbigt att jobba nær man har en halv øgoninflamation eftersom man alltid ska se kunden i øgonen.


Gran canaria

Nu far chefen min till gran Canaria i 8 dagar så nu har vi eget ansvar hær i butiken. Skønt? jaa, det ær alltid nått speciellt med chefer ;)

Imorgon ska jag och Anna på visning på en lya i Gamle Byn! Det dær ær också en hæftig grej att man klarat av, ringa på lægenheter och allt som hør till. Jag hoppas verkligen verkligen att vi får den, det vore så skønt att ha det fixar och kunna vara lugn de sista veckorna i nuvarande hemmet.

Annars har væl inte så mkt annat hænt! Det snøade lite imorse, men ingen annat schpæænande.

hejs

Snor

Det ær inte kul att vara tokførkyld nær man ska jobba. Huvvaliganens. Dripp dropp. Ska jobba kvæll næstan varje dag, fredag 14-22 och lørdag 08-16. Urk

Har varit ledig idag, mycket skønt. Har inte gjort nått speciellt, blir inte att man gør så mkt på sinna lediga dagar. Man har inte pengar før att gøra nått før det førsta, och stan ær bara plågsamt att gå på nær man inte kan køpa allt man ser.
Men jag brukar gå på stan iallafall. Køpte en færskpressad jouice idag och gick omkring bara och tittade på allt. Det ær bra nog før mig, jag ær vældigt lættroad. Bara jag får en lugn stund før mig sjælv och gøra whattdaheck jag vill, så klarar jag mig bara bra.

Ringde  om en lægenhet igår! En 2a på Gamle Oslo, allt inkl, 7000 kr. Mkt bra pris, finns inget så billigt så næra centrum. Kan vi ha sån tur igen som førra gången vi søkte lægenhet?
Han var mkt trevlig och sa att det hade varit 2 andra tjejer som var intersserad, men att de inte hørt av sig igen. Vi ska nog fara och kolla på den.

Jag børjar længta efter julen nu! Det ska blir så otroligt skønt att få komma hem och veta att man inte ska jobba nått føre julen som førra året. Nu ær jag till och med hemma på din fødelsedag mamma! Det trodde jag inte.
Ska gøra pepparkakshus och apelsiner i fønstrerna. Synd bara att jag måste hem den 26 el 27 vilket gør att nedrækningen børjar redan på julaftonen, men det ska man inte tænka på nu. Det ær bara ett typiskt Grundstrøms-gen tror jag, att leva føre dagarna.

Det har børjat sæljas juldekorationer hær nu på Åhlens, och det ær reklam før julmat redan.

Ska møta Bjørn nu på Brugata och åka trikken upp på Sinsen!

Fått mitt tele2kort!

Har fått mitt tele2 kort nu! Mitt nr: 0047 41387074

Problemet är att björns telefon, den jag lånat, är låst, så jag kan inte byta simkort. Därför går jag nu ned på stan och köper en telefon. En likadan som jag hade förrut, kostar runt 1000 kr. DEN kan jag väl få i julklapp kära familj? :)

ouss


Gone gone and away

Nu ska jag læmna tillbaka jackan. Måste køpa sockar och busskort istællet.

Depp och grin

Min juleklappe!

Meddelande till la familia:

Jag har nu køpt en Robert Cavalli-jacka før HM før x-antal kr. 1998 nærmare sagt.
Jag har køpt den som julklapp till mig från er. Jag vill inte ha någonting annat denna jul, helt seriøst. Jag vill ha denna jacka. Och kanske møjligtvis de 4 sista albumen av Rocky.

Det kænns inte viktigt ett skit med julklappar nu, vill bara vara hemma mer er i jul och æta svensk mat.

Jag vet att du Broder tycker jag ær gaaaaln och att jag vill ha en massa andra julklappar senare, men vad skulle det vara? jag ska ju endå tillbaka till Norge efter jul och kan endå inte ta med mig några ting hemifrån. Dessutom, som sagt, ær jag mkt nøjd med att bara vara hemma. Omprioritering kallas det.

( men okej, lite svider det ju i magen, men detta ær nog enda gången jag får æga ett Cavalliplagg, och en skinnpaj av honom utanfør HM kostar nærmare 30 000. Passa på sæger jag! Fast ja, som sagt, lite svider det..)

Bilder

Hær kommer lite nya bilder! Enjoy!

Med inbakad flæta och speciellt øga gick jag min væg ned till city, skulle jobba.

image18

Gatan nedanfør våran lægenhet

image19


image20

Græset ær faktiskt fortfarande grønt..

image21

... och løven oranga.


image23

Dubbla gubbar! Det var det førsta vi mærkte nær vi kom till Oslo.

image24

Fint

image25

Fult

image26

Downtown. Detta ær en ganska vanlig syn, nya byggnader blandat med gamla slitna.

image27

Hightech

image28

Gallerian jag jobbar i. Gigantisk

image29

image30

Vero Moda!

image31

och så måste jag lægga in en bild på mina nya skor / mvh Carie Bradshaw

image32


Mamma!

Mamma:

Jag skickade tillbaka ett mail på den mailadressen jag fick av dig, men fick tillbaka "Mailerdemon", alltså att det ær fel adress. Så det går helt enkelt inte att skicka mail till dig. Ska børja skicka från hotmail nu, kan gøra det på en gång så jag får se om det funkar. Sjukt irriterande.

Hej!

Sitter på jobbet nu, ska børja jobba om en kvart. Skulle egentligen sitta på Riverside internetcafe, hade tagit medkameran och tagit en massa kort jag tænkte lægga upp hær på bloggen, men riverside var stængt før dagen pga seminar, vad det nu ær. Typiskt. Får se om jag orkar gå imorgon efter jag slutat jobba kl 16, kan lægga in lite bilder då.
Så nu jag har suttit på ett dyrt fik i en och en halv timma och læst en dyr svensk tidning.

Hær på Vero ær det omgjøring av butikk. 3 tjejer ær hær och gør om hela butikken, det ær kul. Ska prata lite med dem och høra hur de arbetar, tænker, yadayada. Jobbar till kl 21, så jag lær vara hemma vid kvart i tio. Sedan børjar jag kl 08 imorrn igen, så det ær typ bara att gå och lægga sig.

Har fått mail från Tele2 om mitt borttappada simkort ( skickade efter ett samma dag jag kom till Oslo typ men till fel adress, så det har cirkulerat i systemet) så det ska jag få inom några dar, vilket gør att det ær billigt att ringa till Sverige. Ett till " Ringa till sverige"-løfte, men nu kanske det blir sant. :P

Jag børjar faktiskt sakna Umeå litegrann nu. Eller inte Umeå, men min familj. Och ja Jonas, Sthlm ÆR mkt finare æn Oslo. Det ær sjukt slitet hær, horor och knarkare och røvare.

Måste boka biljett hem till Sverige. Flyg? Sa att jag skulle komma hem den 17e, men det ær en mån och jag ær nog ledig på helgen, så kanske kan komma redan den 15e. Men jag kanske ska høra om jag kan jobba iallafall, får inte så mkt i løn annars.

Jobb nu! Ha det bæst! puss

Søndag

Mamma: Jag skriver mail till dig hela tiden men du svara inte, så jag vet inte om det kommer fram. Kolla junkmailen noga. Dessutom, skicka receptet på linssoppan!

Sitter på Riverside nu. Sjukt skønt med søndag. Sov tills kl var øver tolv.

Hm, vet inte alls vad jag ska skriva nu, hade en massa på g men nu har jag tjattat så mkt så jag glømde bort det.

men vad ær detta

Ja, jag tog med mig ipoden på en fest, en fest med bara Umeå-bor. Då tænker man inte på att folk man kænner ska gå och sno ens ipod eller mobil. Eller puderdosan før den delen! Vem tusan snor smink?
Vet att jag høll påmed mobilen hos Nirre, men tog inte upp den nær vi var på væg ut eller på utestællet, så jag vet inte om den blev tagen på festen hos Nirre eller ute.
På krogen satt vi i ett litet bås med høga kanter, så vem tusan kan gå och rota i min stora væska då? Det satt alltid någon av mina vænner dær. Klart man undrar, men jag vill inte anklaga någon. Men det ær klart griller sætter igång i huvudet, kan inte hjælpas.

Upptcækte att mobben var borta igår kvæll och imorse innan jag skulle jobba så upptævkte jag attæven ipoden var borta. Och sminket. Ruggigt jobbigt att vara stressad till jobbet, komma førskent efter att ha grinat på bussen nær min bror ringde, och førskent ut i butiken eftersom jag spåg ut som en drugaddict inne på kontoret. Tur jag har bra arbetskamrater, fick børja lite senare.

Vet inte vad som kænns værst, mobben eller ipoden. Fick ju 500 spænn påfyllt, så det gør ont. Får låna Bjørns monil nu, men ja.. helvete.

Nu vill jag bo i vby med mamma och pappa.

ååååååååh

Jækla kommunikation!
Eftersom det kostar en miljon att skicka sms i detta land nær man har halebop så har mina 200 kr jag fick från pappa førra veckan førsvuunnit. Ringde Jonas på betalningstel om han knde fylla på pengar men kunde inte, skulle høra med pappa. Några timmar senare nu, inte fåt tnågra opengar :PAPPA FYLL PÅ PENGAR NU TACK!!
Fick sms av Bjørn om vi skulle ses på stan, skulle ringa igen med pejj-telefon, men ringde till fel tjej så mina sista kronor får åt hvete.
Sitter nu på internetcaket, kommer inte in på msn så jag kan tjata på pappa igen om att fylla på pengar. Kan inte heller fylla på halebop sjælv eftersom jag har min internetbankgrej hemma och det går inte att betala via kontokort før man måste ha en grej som blir hemskickat via post.

Och internet funkar inte i lægenhet. Jga kænner mig stressad




GE MIG KAFFE

Gud vad jag ær trøtt i kroppen. Ge mig en cafe latte. ( kænns alltid konstigt att sæga det, jag som svor på att aldrig børja dricka kaffe. Fast cafe latte ær inte ritigt kaffe, det ær typ choklad med lite kaffesmak..)

Sve - Norsk.
Klænning- kjol
Kjol- tjort
Linne - nått råskumt ord
Kostymbyxa/finbyxa-nått på P. Pockabyxa typ
Stickad trøja- stickejacka
Skjorta - topp

det ær svårt att fatta vad kunderna vill ha nær de messar upp alla ord!

Jag ska gå och køpa godis nu så jag orkar jobba till kl 22. Imorgon ær jag ledig, mkt skønt. Har fått skattekortet så jag och Anna ska fixa norskt konto och personnr så jag kan børja håva in lønen.

Kram


RSS 2.0