Tillägg

nej, jag har inte vuxit ifrån köttfärssås! Ge mig ge mig! Hur kan jag glömma?

All I want for christmas i food

Morsan, här är lite mat jag önskar mig när jag kommer hem.
- Palt
- Våfflor
- Thaiwok
- Rotmos och korv
- Taccos

Finns det kvar någon julklinka?

Fly away, Dogge!

Har fått psykiska problem efter incidenten med den lilla hunden för ett tag sedan, då jag kickade den i magen så den flög iväg en bit. Varje gång jag ser en liten hund nu så tänker jag på hur perfekt hundens mage skulle passa över min vrist.
Igår när jag och Björn gick längst Brugata så kom det en svart liten sak springandes mot mig och jag skrek i förtjusning " KICKBALL!!".
Samtidigt som jag sa det så hörde jag hur tokigt det lät och jag försvann i en skrattattack.
Tjejen med hunden blev måttligt överraskad av mitt utbrott och även hon började att skratta.

Hunden sprang vidare, liten, bajsnödig och förnöjd.


 


Här kommer ett tråkigt inlägg.

Hej. Har inget att skriva riktigt, men det känns som om jag vill skriva iallafall.
Det händer ju inte så mkt på dagarna så jag har inget nytt att berätta, allt går efter klockan.

Det går iallafall lika bra på jobbet som igår. Nina sa inne på personalrummet att hon tyckte jag blivit så flink och tar så bra ansvar över associarerna och springer ned på lagret själv m.m. Hon sa att det sålts bra med asso de senaste dagarna vilket man känner sig lite stolt över!
Plus att hon sa att jag hade bra översikt vars det behövdes folk och att jag skulle bli en kempebra butikschef. Lite måste jag få skryta!

Ska börja kl 07 imorgon ist för 08, vi ska ha varuförtäljning, räkna allt på lagret. Men det gör att jag antingen får sluta kl 14 eller 15 om det är lugnt i butiken! Schnajs.
Mindre skoj är det att jag kanske måste jobba på lördag. Då har jag jobbat mån-lör ( personalmöte sön) förra veckan och mån-lör, och så varuräkning hela söndag med, denna vecka. Bra pengar, visst, men vill helst inte jobba hela lör och hela sön nu sista helgen före jag far till Umeå. Jag vill ju vara med Björn varje timma av dygnet!
Räknade ut att jag haft 6 hela lediga dagar i Januari.

Usch var mkt jobbsnack det blir. Men jag gör ju ingen annat på dagarna! Drömmer mig bort till Stockholm då och då. Och till snön hemma!

Årets julklapp?

Århundradets bästa julklapp till Daniel kanske?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1715910.ab

--

Sista dagarna innan stängning av Vero nu! Känns mäkta skönt, även fast jag kanske inte än är i behov av 3 veckors paus. Kanske när man jobbat en månad till, då vill man ha en break.
Men skönt att få komma hem till Umeå igen, dock känns det som om det var igår jag var där!
Åker kl 0850 från Oslo Gardemoen till Sthlm, och sedan 1325 från Arlanda och kommer fram 1430 till Umeå! Be there or be square.

Har gått bra de sista dagarna på jjobbet, mkt bra faktiskt. Känns som om jag har "gått upp" några steg bara på några dagar, saker och ting har som falligt på plats. Gjorde en skjutsad grej idag som Nina blev så nöjd över, även fast det bara var en liten grej. Pga stängingen så måste vi få bort så mkt av all rea och gamla varor som möjligt, och nere på lagret har vi haft en stor kartong med tjocka halsdukar som vi inte fått bort pga de legat alldelens förlängei en reakorg som inte riktigt syns. Så jag gav som förslag att hänga upp dem på byxhängare och sedan upp på salgstativet, och damnit vad det sålde! Flera stycken på kort tid.
Som sagt. liten grej att göra, men det får en att känna en sjukt bra! 
Sen så tog jag upp varor och fyllde på i butiken helt själv kl halv fyra, det var ingen annan som tog tag i det, så jag skrev en lista på kläder som skulle upp och jobbade sedan 45 min i övertid för att få upp det. Men det var det värt eftersom jag gjorde Nina nöjd. Höjden av rövslick.

Nina har bw blivit mkt bättre på sistånde, riktigt behaglig att jobba med faktiskt. Tror Benedicte påverkade henne gasnka mkt i hennes uppsägningsdiskution med Nina.

Sist men inte minst, jag älskar Björn! 

Hadé 

Vero Modas kundbeskrivning.

Det finns olika kunder inom Vero Moda. Vissa är bra, vissa är minde bra och vissa är fruktansvärda rovdjur.

1. De bra kunderna.
De bra kunderna tillhör en grupp människor som respekterar Vero Modas anställda, som respekterar de fint brettade klädesplaggen och de upphängde klänningarna. De kommer in med en nyfiken och glad min, säger "Hei" till en och går försiktigt med självsäkert in i butiken. De tar en överskådlig blick, ser om de hittar nått de vill ha, och frågar sedan snäll " Unnskyld, kan du hjälpa mig ta ned en kjole här borta?", ler och tackar och bockar helhjärtat efteråt.
När de kommer fram till ett bord med kläder petar de lite försiktigt i kanterna, möjligtvis tar upp plagget, men då viker det fint tillbaka.
Dessa människor är de bra kunderna, de man inte blir arga på. Tillhör oftast av det norska eller svenska släktet, eller för den delen, det gamla släktet.

2. De mindre bra kunderna.
Det finns en liten grupp människor som tillhör den mindra braiga gruppen av Vero Moda-handlare.
De är dom som ser ut och uppför sig som första gruppen, men som packar på sig femtielva klädesplagg, lämnar hälften i garderoben och resten utspritt i butiken. Sedan ler de åt en och säger "Takk" när de går ut, som om man är deras lilla apa som ska rengöra efter dem. Köpt nått? Nej.
Dessa människor skyller oftast på att de inte vet vars plaggen ska hänga. Men kom igen, butiken är formad som ett "L", är mindre än 100 kv och i färgkombinationer! Inte Zara i Sthlm.

3 De fruktansvärda rovdjuren.
Sen finns det en stor grupp människor som gör ens liv surt, otrevligt, fyllt med vrede och självmordtankar. Det är rovdjuren, människorna som inträder Vero som om det vore det sista här på jorden.
Slita, rycka, fråga fråga fråga, slänga och tappa är deras budord. De ser oss tillställda bara som vibrerande dildos som ska tillfredsställa deras dunkande egon.
Finner de ett salgstativ slänger de sig fram, rycker i varje klädesplagg som i hopp om att finna deras love of their life-plagg. Galgarna faller, kläderna faller, och våran tro faller i hopp om att få en fin butik.

Sedan finns det undergrupper till dessa 3 grupper.
De stora väskorna
Folk med stora hockeytrunks, läderväskor eller andra stora väskor som tydligen är helt oförmögen till att förstå deras enorma radie, kommer gåendes mellan borden och river ned varje klädesplagg.
Vissa plockar upp dem, men ack så många fler som sneglar obekymrat, ser sig omkring om någon såg dem, och seda går iväg. 
Alibaba och de 40 rövarna
Varje dag kommer det in mammor med sina barn. SINA barn, inte SITT barn. Dessa barn är allt från 3 stycken till 7, oftast helt okapabel till att förstå syftet med orden "nei", " gå inte där", " så där får du inte göra" och " sluta dra mig i benet". Mammorna föder gärna sina barn med coca cola eller andra högt sötate drycker, vilket både hamnar på golvet och som extacy i barnens blodomlopp.
Mammorna strosar sedan lugnt runt i butiken, tittar, petar, diskuterar med Alibaba nr 2 och stannar sedan utanför butiken för att inkalla Alibaba nr 3. Medans allt detta händer leker Vero Modas tillställda barnmammor.
Fjorstisarna
Fjortisar är nått vi inte bara har på Vero Moda, de finns överallt i vår värld. De är inte så jättevanliga på Vero, men ibland dycker de upp, helt från ingenstans, ställer sig rakt bakom en med sina 3 följeslagare och proppar på en medfrågor. Eftersom deras makeup, ikke existerande ögonbryn, fejk designerväskor ( oftast stora) och tuperade hår totalt distraherar en, svarar man oftast nått helt annat, de stirrar på en med rosa tuggummiblick,  säger " tss" och går sedan utan ett ord.


Vem av dessa målgrupper är du? Är du min vän?


Tee time boys!

Den 22 feb flyttar jag nu med största sannorlikhet in hos Björn på Sinsen! Litet steg för männskligeheten, stort steg för Frida. Det blir ûnderbart.
Anna kommer nog flytta in hos Jaana på Svenska föreningen, dock är det inte 100 % ännu, men praktiskt taget.
Så feb kommer bli den bästa månaden sedan sep! 3 veckor utan kunder på vero pga ombyggnad, en vecka i Umeå, en dag i Sthlm, en dag i gbg och sedan ihopflytt med min käreste!

Ses snart!

Bill och Bull

De hade helt klart ett moment tillsammans, Björn och Viktor. Skönt att det blev förevigat i ett fotografi.

image50



Naw


Är lite grinig just nu av diverse grejer.
1. Förstå mig med!
2. Flyttar hellre in i ett litet rum med en ficklampa än att betala en hyra över 3000 kr nästa månad.
3. Mina ägodelar och inte någon annans

Fick just denna bild av pappa på Herrman, tokigt mycket snö hemma! Pappa, dra fram skoters tills jag kommer! Och ladda upp med apelsiner och kexchoklad!

image49

if you gonna love me you cross my borderline

Deportees är sjutsat bra. Har installerat både Deportees och Lisa Miskovsky inne på Vero Moda, och alla bara älskar Lisa. Behövs lite Umeåanda där inne!

Är hos Helena och Sofia nu! De bor hon några de känner för tillfället, och vi håller på att laga lax, potäter och romsås. Skumt endå att se Helena 2 meter ifrån en, man är ju faktiskt i Oslo. Snart kommer Isaac, Anton och Nannymaja med, då blir det hemmakänslor nanting.

Inte så mkt mer att rapportera förutom att jag ska försöka ta mig utanför Oslo nu när jag är ledig om några veckor. Holmenkållen etc, fjordar, älvar och trollskog.

Lång och bra helg.

Har varit ledig sedan tors kväll, mkt skönt! Har faktiskt gjort en hel del vilket förgyllde helgen.
Hade partaj i fredags uppe på Sinsen och efter det hade vi tänkt att dra ut, men pga det ihärdiga spöregnet kom vi inte längre än till pizzerian och hem igen.
Lördagen spenderades en stor det av dagen på Grûnelokka med Björn, checkade in mysiga butiker och fick en gratis tidning på Filippa K-butiken. Det var riktigta vårkänslor med sol som värmde på benen. Sjukt endå, det är ju bara Januari! Vars är kylan?
Idag har vi varit ute och gått och vi tog en sväng till E Munch-museét och kollade på tavlor, kulturellt värre! Köpte varm choklad för 33 kr och kollade på en fejkmålning av Skriet.

Vanlig vecka nu igen, jobbar till på Lör. Känns sinnesjukt jobbigt faktiskt, mest nog för att jag haft en sån bra helg och jag bara vill att den ska fortsätta. 

Om 2 veckor är jag hemma! 

Umeå!

Jag kommer hem till Umeå från den 5 feb till den 11 !
Åker egentligen den 4e men stannar på vägen hos Jonas i sthlm, och sedan blire det flyget hem!
Åker tillbaka med tåg kvällen den 11 feb och är framme i Oslo kl 15 på tisdagen. Lovely.

Ska äta go mat, slappa, snacka skit med mamma, busa med Herrman, snacka skit med pappa, spöa Jonas, shoppa med Sofie och se Seinfeld med Niklas!


Nu blir det partaj med min gode herre Björn och C/O.


Frida Grundström

Jag ska sluta skriva griniga meddelanden på apberget.
Jag ska sluta skriva arga sms.
Jag ska sluta vara grinig över att saker inte går som jag planerat.
Jag ska sluta ditscha mina vänner.
Jag ska sluta slicka röv på alla.
Jag ska sluta vara så insöad i mitt egna liv.

Men jag ska inte heller stänga inne det jag vill säga.
Jag ska inte säga upp alla mina planeringar för någon annan.
Jag ska inte ditscha mina vänner, men inte heller ditscha mina egna behov.
Jag ska inte helt sluta slicka röv, det funkar ibland.
Inte eller sluta vara insnöad i mitt egna liv, det är faktist mitt liv!


Skattekort

Tydligen måste man ansöka om nytt skattekort till år 08. Bra att man får reda på det nu för lönen som kommer den 20e, de drar 50 % skatt om man inte har skattekort tills dess. Och senast tog den 5 veckor för skattekortet att komma.. kanske är andra regler iof eftersom man redan är inskriven.
Varför ska det alltid vara nått hackihäckinen?

Hemmakväll nr 2

Kom hem för någon halvtimma sedan, slutade kl 21. Är ensam denna kväll med eftersom Anna jobbar till 23 hela veckan och Björn är på sinsen, han tycker tydligen att det är drygt när jag jobbar sent.. fnys säger jag bara! Men imorgon ska vi ta en dejt hade vi tänkt. Sen är jag ledig på fredag och lördag, så kanske man ska dra ihop någon utgång? Det var länge sedan!

Funderar seriöst på nu att söka ett nytt jobb. Inte för att jag inte trivs på Vero, utan största anledningen är att jag inte tjänar några pengar alls. Det är egentligen bara Vero Moda som inte har tillägg på någonting, till och med HM har kvällstillägg. Och visst, det ÄR ett mycket slitsamt jobb, detta är den klart jobbigaste Vero-butiken i Oslo eftersom det är så mkt folk på sådan liten yta. Skulle ni vara där skulle ni förstå.
Sen har det hänt lite saker där som gjort att man fått sig en funderare.. Chefen min är någon av en orginalare. Hon har ett hysteriskt stort kontrollbehov, kollar alltid vad man gör ( ögon i nacken nanting), lägger kommentarer som man inte ens är värd och påpekar det mesta, vilket är nästan mer krävande att utstå än själva butiksjobbet.
När inte Nina är där är det kul och avslappnat där, men så fort hon är där så blir alla arbetare spända som en fiol och jobbar övereffektivt, även fast det ibland inte behövs.
Satt idag med Benedicte och åt mat före jag skulle börja, hon hade lunch. Hon har ju sagt upp sig för att hon ska få mer tid för sitt sjungande, men även för att hon tycker att Nina är så respektlös mot de som arbetar där och att hon inte orkar med en massa skit längre. När Nina var på semester i nov så gick inte butiken så bra, Beate, som då var butiksavnsvarig, tog inte upp tillräckligt med varor och fyllde på, och Nina har fått för sig att det är Benedictes och Lises fel att butiken inte gick så bra i Nov. Totalskyllde på dem för allt. Och så en massa annat då på det.

Det är jobbigt att jobba på en butik där man ständigt måste se upp för en viss person och alltid känner sig störd när hon är omkring en. Visst, hon är inte alltid så här, hon har även sina goda dagar då hon ler och är glad. När man kommer på morgonen frågar man någon där om vilket humör Nina är på. Är hon glad så känns det som en stor lättnad och dagen kan bli bra, men är hon stressad och upprörd kan vad som hells hända, och det är bara att vara den perfektaste människan man kan.

Men ja, lönen ja. Skaffar jag inte ett nytt jobb med högre lön så kommer jag inte ha några pengar när jag kommer hem till sommaren, och då är det bara att söka heltidsjobb i sommar med, och det tänker jag inte göra. Ska max jobba halvtid denna sommar hade jag tänk, eftersom förra sommaren var så k a t a s t r o f a l.

Nu ska vi ju ha stängt i 3 veckor från den 4 feb, så då ska jag se vad jag kan hitta. Skulle kunna forstätta inom handels, bara jag vet att det är bättre betalt.

Avslutar med några randombilder:

image44

image45

image46

image47

image48

Usch vad jag saknar min gamla mobilkamera! Om jag tjänar ihop några pengar här så ska jag skaffa en ny mobilkamera. Alla dessa bilder är tagna med den.

Hemmakväll

Har ensam kväll här på Ekenbergsveien ikväll, Anna jobbar till 23 och Björn är borta på Sinsen. Ganska skönt endå, har inte så jättemånga ensamma kvällar här. Har lagat en stor sallad med bönor, pasta, ekologiska grönsaker ( jaja, det blev lite dyrare men jag inbillar mig att det är godare!) och fetaost indränkta i torkade tomat +olja. Sinnesjukt gott! Skulle kunna äta detta varje dag. Och i helgen åt jag en massa fruktsallad. Och idag åt jag linsgryta till lunch. Nyttigt vare här! Mina naglar har blivit hårdare med, ett bra tecken!

Kollade igenom min kamera som jag har här och hittade lite gamla kort. Ganska tråkiga, men kul för er hemma att se kanske!

Therese, Manne och Björn någongång i början av denna Osloresa.
image35
Jag när jag bodde med alla på Sinsen.
image36


image37


Så här ser det ut när man har en hängmatta i vardagsrummet! Jaana ligger i. Nutid.
image38


Våran utsikt från vårt fönster. Höghusen där nere är Plaza och något annat. Där ligger även Oslo City där jag jobbar.
image39


Våran käraste ägodel, Krokodilskinnet.
image40


Jag saknar löven. O a oae! Vi är björklöövare!
image41

Har även lagt upp lite bilder på alla kläder jag köpt på VeroModa! Det är inte allt, men en lite smak iallafall. ( sedan har jag ju självklart shoppat på stora HM också, men det är en annan historia..) Gå in på www.fondoffashion.blogg.se

2007

Januari.
Januari började storslaget i min nya lägenhet på Pilgatan. Hade min första hemmafest den 13 jan och det var även då jag träffade mitt ex Johannes. Började även Eng A på universitet två dagar senare, den 15 jan, vilket skulle bli den bästa skoltiden jag haft. Plugget började hårt på en gång och jag insåg snabbt att salladerna vid UMU-cafeterian var grymt goda.
Februari.
En ganska händelselös månad. Det jag gjorde var att plugga och träffa Johannes, mina vänner försvann praktiskt taget. Stannade på skolan nästan varje dag tills det stängde vid 22. Fick underbara vänner i klassen som jag idag saknar stort. Fonetikkursen slutade och vi fick sluta höra Per-Arne säga "miiiiiil( dark "L")k.
Mars.
Inget hände så mycket denna månad heller, såg praktiskt taget ut som februari. Plugg var det som stod på menyn, och jag ringde hem otaliga gånger med grinande klagomål på att jag höll på att knäckas. Introducerades för GuitarHero på klassfesten.
April.
Beställde pizza och åt alla middagar på skolan, det var bara plugget som vanligt. Fyllde 21 och firade födelsedagen på IKEA med mamma, Emma och Katarina! Förhållandet med Johannes började gunga medans snön på balkongen började smälta. Skulle söka till en utbildning i Växsjö med eftersom det var så mkt plugg hann jag inte göra ansökningsproven.
Maj.
Sista månaden med engelskan. Det blev vår, hade avslutande prov i olika kurser och vips så var det den 25 maj och helvetet var över. Saknade klassen redan innan jag slutade, vi gick så bra ihop. Hade via Niklas i klassen fått jobb som parkskötade för Umeå kommun, vilket vet en lättnad eftersom jag inte hade nått jobb för sommaren( vilket jag senare bittert får ångra, men jag fick lära känna några underbara människor iallafall). Förhållande tog slut utan svårare känslor.
Juni-Juli- Augusti. 
Jobbade varje dag 07-16 med den självgodaste jävligaste grisen till chef jag varit med om, som bara fyllde mina dagar med ångest. Jobbade även med en kille som knappt kunde svenska eller engelska, så dagarna spenderade jag med min musik från ipoden.
Orkade inte göra nått på kvällarna pga det hårda arbetet på jobbet, så dessa månader var måttligt händelselösa. Ett bad på hela sommaren, och pga jobbet kunde jag inte vara hemma i vännäsby nått. Hann dock med en Storsjöyran som dessvärre totalt regnade bort. Sjukskrev mig sista dagen på jobbet, den 30 aug.
Hittade tillbaka lite mer till mina vänner efter hela våren på engelskan, men det blev tyvärr inga sommarutgångar på Rex, en gång var det va?
September.
Min arbetslösa period började. Trodde jag skulle tycka det var hemskt, men efter 6 veckor tyckte jag fortfarande det var skönt att vara utan jobb. Sökte arbete men kanske inte så aktivt, fick dock ett halvt napp på Kii som sedan rann ut i sanden. Hade min bästa kväll i mitt liv den 14 sep så jag mötte Björn på Scharinska. Svävade på rosa moln och hörde änglar sjunga mest hela dagarna. Fick en vision av att jag kunde sy, bar hem min mammas oranga symaskin och sydde egna kläder som jag då trodde skulle förändra mitt liv. Har inte använt dem ännu.
Oktober.
Fick hjärtsnörp när Björn stack till Oslo och jag blev ensam kvar i Umeå. Hade inget jobb och var i ett upplösningsstillsånd så jag tog beslutet att även jag fara till Oslo. Vinna eller försvinna!
Jag vann stort. Fick kille, lägenhet och jobb på 10 dar. Fattade ingenting av norskan.
November.
Jobbade på Vero Moda, var med Björn och upptäckte Oslo. Skickade två depositionavgifter på a 30 000, blev avstulen mobilen och ipoden, problem med banken m.m.m. Listan på händelser kan göras lång. Började fatta mer av norskan.
December.
Julhandeln började på allvar på Vero Moda och jag började längta hem till familjen i Umeå. När jag inte jobbade var jag med Björn. Reste hem den 17 dec till Umeå med tårfyllda ögon. Annandagen var även den magisk då man får höra ljuva ord från den person man älskar.
Reste tillbaka till Oslo den 27e med ännu mer tårfyllda ögon.

Även fast det kanske inte har varit ett höjdarår så har det varit ett år fyll med nya vänner och nya kontakter. Det känns som om jag vuxit lite mer och lärt mig nya saker, speciellt nu sista tiden. Har fått tas och löst det ena efter det andra problemet. Har fått handskas med många olika människor och deras speciella egenskaper, och kanske lärt mig att inte alltid ta alla dead serious. Att åka till Oslo utan något riktigt säkerhet var bland det bästa jag gjort eftersom det visar att man ibland måste våga chansa för att vinna. Hade bara dejtat Björn några veckor och nu får jag till Oslo för att träffa honom. Visst, jag behövde ett jobb, men om inte han hade farit dit hade jag aldrig kommit på frågan. Har även fått känna på hur det är att inte vara nära sitt hem och sin familj, kanske spec mamma eftersom vi så ofta sågs när jag bodde i Umeå. Man vet inte vad man har förrens man är ifrån det.

Jag undrar vad 2008 kommer ge? Pluggande till hösten? Flytt? Hur ska det gå för jag och Björn? Kommer mamma trivas i sin nya lägenet? Blir det nått bröllop? Den spännande fortsättningen av Fridas liv fortsätter strax.

Ge mig en extra hud

Mamma, kan du gå in på Vero moda och kolla om det finns en fuskpäls där? Från Vila tror jag.
Jag vill ha den med den finns inte här i Oslo. Och inte alla andra grejerna jag vill ha från Vero Moda.
Eller så kanske jag ska kika in på Slumpen när jag far till Umeå och se om jag hittar någon kort pälsjacka där, dock så är de väl äkta, gamla och slitna.. Gick igenom allt som jag köpt på Vero sedan jag började, och det börjar tusan bli en del! I förrgår när vi tog upp en massa gamla varor som ska på rea  nu så fann jag en lila silkesoverall för 50 spänn! Sjukts frästigt.
Hittade även en svart kavaj på lagret för 100 spänn. Som hittat.

Har inte gjort så mkt denna helg, mest varit bara. Jobbade igår 14-20, men var kvar till 2115 och städade butiken efter alla kunder. Man blir seriöst människofientlig på detta jobb. Mari sa att hon nästan kan bli otrevlig till vissa bara pga deras handlingar inne i butiken, och ja, vissa är helt vrickade.
Igår, kl 1955, 5 minuter innan vi stängde, var det två pers kvar i omklädningsrummet. Det var jag och Henriette kvar och vi städade för fullt för att inte behöva vara kvar så länge. De två personerna stod i samma omklädningsrum och provade, och Henriette sa till dem " Kun 1 pers i garderoben" och ena tjejen gick ut. 1 minut senare gick hon tillbaka in i garderoben med den andre och Henriette sa igen " KUN 1 pers, och kan ni ta ut era kläder när ni är klar, takk". Så kommer de båda tjejerna ut en stund senare och slänger in en hög med kläder i ett annat omklädningsrum.
Sånt här får man tas med konstant när man jobbar. Man står och ryddar och brettar ( städar och viker, låter inte lika bekvämt nu som på norska.. :P ) och har precis gjort klart en perfekt hög med jeanse när det kommer en och river ned hela högen på golvet, ger det en obekymrad blik, mummlar "unskyld" och går. !!.
Iallafall, skulle träffa Björn igår kväll när jag hade slutat, men han fick komma in på Vero och hjälpa till och städa istället, innan han blev ivägskickad för att köpa frukt till våran fruktsallad.
Tror vi somnade vid halv fem efter att ha legat uppe och pratat i några timmar. Det var mysigt.

Så nu är det söndag igen! Ska jobba imorrn 08-16 så det är skönt. Lär få göra kassa imorrn och det är alltid vanskligt. Det är så fruktansvärt många steg att göra när man gör kassan här, det tar lite mer än en timma att göra den! Och eftersom jag inte riktigt kan det ännu så är det lite jobbigt att ta tag i det, fel vill man ju inte göra.

Jag har inte haft någon oro eller ont i magen heller kom jag på nu. Antingen för att jag börjat äta All-Bran på morgonen eller för att Björn har kommit.

Sjutsat

Tog nyss en prommis till det enda som faktiskt är öppet här i Oslo på söndagar, macken nedanför oss. Allt är stängt, alla matbutiker, alla cafeér, alla varuhus etc, men de hade öppet.
Där köpte jag tolv godisar för 13 kr. TOLV! TOLV!  FÖR 13 KR!
Vet HUT Oslo!

ska skriva längre sen. Kram alla


I can´t take my eyes off of you

image33

Det kan nog funka endå!

Har varit på sjukan idag och kollat mina ögon, 3,5 timma fick jag vänta i väntesalen.
Slutade först jobbet på 16 och gick då direkt till en optiker för att rådfråga dem. Kl 17 fick jag komma in till en optiker och hejsan hoppsan, hon snackade danska. Jag nickade och ska " jaha" eftersom jag inte fattade ett skvatt av vad hon sa, men förstod iallafall att det inte var så allvarligt med ögonen. Hon ville dock att jag skulle gå till läkarmottagningen och halv sex registrerade jag mig. Halv 9 fick jag komma in till en doktor, efter livslång väntan och konstanta somningsnickar på soffan. Hon konstaterade samma som optikern att det inte var en infektion utan mer en begynnelse till en infektion, och jag hade inga sår på hornhinnan. Jag tackar för det!
Satt och tjattrade med en svensk tjej inne i väntesalen, hon hade suttit där 4 timmar. Gosch.

Fick utskivet antibiotikadroppar som jag ska använda i 4-6 ggr i 3 dar och sedan 3 dar efter att det blivit bra.
Hon sa även att jag kunde börja använda  linser igen när det var bra! Trevlig överrasking må jag säga! Kommer dock ta det lugnt med linserna nu och efter, kommer aldrig ha det på jobbet eller när jag är hemma.
Så nått fick jag ju ut av denna otrevliga ögonresa.

Såg tomten stå och äta 3 st små små paket med yoghurt inne på KIWI. Jag ville säga hej med vågade inte, tror inte att han hade kännt igen mig iallafall, hade Fridata-jackan på mig och inte den vanliga gråa.

Nu blir det att jobba kväll tors, fre, lör! Känns okej endå, bara jag får vara med Björn så känns allt bra.

Just det, kommer hem till Umeå i början av Feb! Vero Moda ska byggas om och vi kan inte jobba. Så jag får jobba med mammas flytt ist!



 


Nu är det nog kört för gott

Ögonen var bra igår och så hade jjag linser på mig i 5 timmar och har efter det haft gisch hela natten och nu vaknar jag upp och de är knallröda. Det är nog kört för gott med linser. Det är värre nu än när jag var i Umeå och jag endå har glasögon varje dag jag jobbar och hela tiden annars förutom när jag träffat Björn.
Vet inte om jag ska gå till optikern idag och snacka med dem, men jag vill inte ha min dödsdom. Ska försöka att hålla mig från att grina eftersom de bara gör dem rödare.

Antingen får jag skaffa glajjor som jag trivs i eller så får jag hålla mig inne tills allt blir bra. Det här är det absolut värsta jag kan vara med om eftersom ni vet hur jag är. Spelar ingen roll hur mkt ni säger att jag passar i dem etcetc, jag otrivs fruktansvärt, kan inte vara mig och själv och känner mig sjukt ful och töntig.


tomten är far till alla barn

Idag träffade jag min vän tomten igen! Jag har spanat efter honom när jag varit ute längst Brugata men ikke sett honom, men idag! Idag satt han utanför KIWI igen med tiggarkoppen i högsta hugg. Den här gången lämnade jag en apelsin till honom och han blev glad som en sol och sa takk!
Nästa gång får jag ta ett äpple.

Har hittat en annan tjej nu som ska hyra min lägenhet, Alexandra heter hon. Anna 37, som egentligen ville ha den hade bestämt sig för en annan igår kväll.
 
Dagens : Tagit på 6 kvinnors nakna kroppar och tagit in varor helt själv.

( Kolla länken nu Sofie)

Fond of fashion

Idag hittade jag de coolaste skor jag någonsin ( iaf i Oslo) sett och jag gick ifrån dem. uuh.
Gå in på min andra blogg: http://fondoffashion.blogg.se/

Vad tycker du Sofie?


Back on track!

Efter 2 dagars uppbrott med internet pga en dm snö i Oslo så är jag nu Back on track!
Det har snöat sedan fredag morgon med lite pauser, så det är faktiskt rikligt med snö nu, det är faktiskt riktigt juligt! Sådär 3 veckor försent.

Björn kom i fredags och jag har varit med honom sedan dess och inte gjort något speciellt, bara umgåtts och tagit igen tid. Var på bio igår kväll och irrade sedan omkring en timma efter bion pga vi inte kunde bestämma oss hur vi skulle få i oss mat. Det finns verkligen inge matställen här, bara dyra resturanger eller 7-eleven/Narvesen, Burgerking ( vilket för övrigt slår rekort i äckligaste hamburgarna) eller McDonken. Så vi köpte en pizza på KIWI och stack hem till mig och såg Lord of the rings.

Har ju lagt upp en blocketannons på blocket nu och fått en massa svar. Roligast var att ett par har skrivit till mig, ovetande om varanndra. De bor i ett stort hus och har bestämt sig för en paus i deras relation, och båda har svarat på annonsen.

Har väl inte så mkt annat spännande att berätta, har som sagt inte gjort nått spec denna vecka än att vara med Björn! Hoppas alla har det great hemma.

Fraslista a la Frida och Anna del 2

Glömde denna som uppkom imorse.

- FRIDA! Vi har djur inne på toan!!

Borta bra men hemma bäst kanske man ska säga?

Min vän tomten

På nyårsaftonen var jag sjukt hungrig. Jag slutade jobbet kl 16 null null och gick till KIWI för att köpa nyårsmat och frukt. Köpte två päron som jag skulle äta upp så snabbt jag kom ut från butiken eftersom jag var framåtböjd av hunger. Utanför satt en hemlös rödskäggad uteliggare, also called tomten.
Han fick inga pengar av dem som gick förbi, så ingen nyårsmat för honom inte.
Så jag trottsade min hunger och gav honom mina två päron och sa " gott nytt år" och fick ett leende tillbaka.

Idag satt han på samma ställe och jag satte mig och väntade på bussen 20 m därifrån. Så ställde han sig upp, borstade av byxorna och gick förbi mig och log och sa "HEI!".

Lycka!

Ska ge honom mer frukt och se om jag kan få honom dansa som en apa, min nya vän Tomten.

Fraslista a la Frida och Anna

Fraser som hörts sägas av Jag och Anna sedan vi flyttade in på Ekenbergsgatan den 22 nov.

- Badrumsvattnet är BRUNT!!!!!
- DET FUNKAR INTE!!!
- Jag trodde vattensängen gick sönder inatt!
- Fuck, frysen fungerar inte
- Fuck, tvättmaskinen går inte igång
- Fuck, diskmaskinen går inte igång
- Vi måste ringa till Brasilien!!
- Var det hål i soffan förr?
- Vad är det här för hål?
- Shit, det är sojafläckar på bordet
- Det luktar skit här!
- Lukta inte här, det luktar skit!
- Igår fungerade inte golvärmen
- Anna, toan läcker!
- Vars är centraldammsugaren?
- Är spisen sönder eller är det bara en bränd yta?
- Det är stopp i avloppet
- DVD har hakat upp sig
- Ollon, telefonkontakten bryts hela tiden!
- Bord : KNAK!
- Internet får ingen kontakt!!
- Internetbanken funkar inte!!
- Vars är min internetbankkod!?
- Toadörren efter en vecka: GNISSEL
- Vars finns dammsugaruttaget, dl-måttet, osthyveln, vattenkokaren, brödrosten, silen?


Jaha, då var allt som vanligt igen nr2

.. vilket betyder att det alltid ska tjaffsa om nått. Har försökt betala räkningarna till RolfIvar i två dar nu med internetfanken säger bara att det inte är i bruk, kom tillbaka senare typ. Två dar senare försöker man igen och det ikket funkar. Jag blir så förbannat less på att det alltid ska tjaffsa med nått som man gör här och hela tiden måste man ha något i tankarna vilket fortsätter ned som en klump i magen.
Så nu måste jag gå till banken imorgon igen för 511 gången.

Och så har jag lägenheten i Umeå som jag måste fixa innan sista januari och gymkortet som nu är igångsatt igen på USM. Fick frysa det fram till jul även fast man inte får frysa sitt gymkort och jag skulle ta kontakt med dem igen när jag var hemma vid jul men de hade stängt då. Så antingen måste jag låta någon annan ta det eller så får jag lov att pejja 300 kr i månadern för det.

Jag tror jag är släkt med Jonas, för min magen är tusan inte okej. Hela tiden går jag och är orolig för nått även fast jag inte borde. Går typ runt och är nervös och orolig.
Men på fredag kl 1830 kommer Björn, jag hoppas jag blir bra då.

RSS 2.0