Overkligt

Hej igen! Det är sämst att jag inte kan få tag på internet hemma hos oss, det vägrar funka. Får inte in något trådlöst och deras bredband är väck. JObba ru heltid med så jag hinner inte sitta så mkt på internetcafet nere i city.

Det har varit en hel sinnesdag idag! För det första så har jag varit så sjukt trött och sliten, att jobba i affär och heltid är grovt slitsamt när man inte är van och när man varit arbetslös i 2,5 månader. Så redan efter två timmar, kl 13, så var jag heeelt slut och nästan grinfärdig för att jag hade så ont i fötternea och allt var bara tröttsamt.
Fatta hur jag då var kl 19 när jag slutade. Tur som tusan att chefen min slutade kl 16, jag var inte bra de sista timmarna. Jag försöker såklart göra mitt bästa som vanligt, men när huvudet är slappt och man är trött så låter norska som grekiska och man har noll energi till att hitta på vilken topp som passar till vilken kjol. Dessutom var vi bara två pers uppe i affären när det var som mest folk och jag fick tusen olika frågor samtidigt som det blev fel i kassan. Misär.

Dock så hade jag en snygg uppåttjack.situation där vid 15. Jag och chefen satte oss ned och snackade igenom saker och ting och skrev på anställningspapper. Jag har fått så himla mkt beröm av henne, att jag har de rätta kavliteerna, att jag är smart, snabblärd, kan ta bra egna initiativ, yadayada, allt typ.
Och så satt hon nu framför mig och pratade om att om allt går bra tills efter jul så skulle vi prata ihop oss igen om hur allt kändes och jag kanske ska få bli hennes personliga assisten. Hon fortsatte med att många som blivit butikschefer har varit peronlig assisten och många av hennes arbetare har egna affärer nu. Och så berättade hon att hon tyckte jag hade de "kvaliteer" för att bli butikchef. My gosch, just kill me now. Det var helt absurt. I Umeå ville ingen ha en och nu sitter man i Oslo och pratar med chefen om personlig assistent.
Kul att det är någon som tror på en så mycket.

Men sen kom timmarna när allt var skit och man tänker "hur faen kan man jobba i denna bransch". Men det är klart man har sina nedgångar. Imorgon är en ny dag.
Har fått shema nu för hela november. 14-22 imorrn, ledig fre, 12-19 lör m.m. Jobbar ungefär varannan tidig dag och varannan sen, alltså 08-16 eller 14-22. Dock så har de inte OB i detta land förutom på söndagar. hrmf.
Jobbar även varannan lördag.

Kommer nog hem den 17-26 dec! Mer än vad jag trodde att jag skulle kunna vara hemma! Tyvärr så blir det nog nyårsfirande i Oslo!! De behöver folk som jobba roch nu är jag faktiskt anställd och har jobb här, och då måste man ta sitt ansvar. Får se om jag blir själv här, björn och dom vet jag inte om de ska vara här, och Anna ha rjag inte frågat.

Det går jättebra i lägenheten också! trivs så djuriskt bra, det är så skönt att ha så stort runt omkring sig som ni såg på bilderna före. Helt tyst, bara ja goch anna. Egna rum, egen säng och oslo framför sig. Synd att vi inte får ha den längre, jag är kär.

Kär ja. Det är jag med. Fast i annat.

Bilder




Uppe på Sinsen hos Björn och gänget. Trång med mysigt.

image17

Nya lägenheten! Ligger i Grûnelokka!

image15image16



Vero roligt

Hej!
Har nu jobbat 3 hela dagar på Vero moda och det blir bara roligasre och roligare!
Kan självklart ha med att jag lär mig med och blir säkrare på vad jag gör, struktur lixom.
Har fått stå jättemkt i kassan nu dessa dar så jag lär mig allt, och jag har fått jättemkt beröm av chefen Nina. Hon tycker jag tar jättebra eget ansvar och egna initiativ, och att jag redan eftger desa 3 dar visat framsteg. Great.
Så jag har ju fått det.
Är ledig i helgen och ska jobba mån 11-16, och sedan ska vi sätta oss och prata igenom allt, jag och Nina.

Nu är det partaj. En cider för 30 spänn, dyyyrt


Vero grazy moda

Har jobbat  ( prov, vet inte om jag får lön) min första dag på Vero idag! Sov sickensådär eftersom mina roomies hade partaj, dock så räddade öronpropparna några timmar.
Var där kl 08 och träffade Nina chefen och Berneditte och fick vara med och städa hela affären yadayada. Kl 10 öppnade det och det km kunder på en gång som började fråga mig saker. Innan jag ens han säga hej så kom kvinnsch med långa utlägg om kläder de vill ha och det var så hemstk att jag inte fattade ett jotta av vad de sa. Le och se ut so mdu förstår var mitt motto idag. Det gick faktiskt ganska bra.
Fast man blir ganska förtvivlad just över att inte kunna språket. Annars hade jag gått runt mkt mer och pratat med folk, fråga om de behöver hjälp, skämta etc. Gah.
Fick stå i kassan största delen av dagen och det gick väl bra, några mindre olyckor men vad kan man begära av mig från första dagen?

När kl närmade sig halv 4a var jag tillbaka till Kappahlsstressen, rusade runt och plockade kläder, svarade på frågor och stod i kassan. Jag kunde inte stå still och jag kommer fördärva mig. Men det är ett jobb, bra meriter, och ja, det är ett jobb. Att tacka nej vore idioti. Kommer stressa ihjäl mig. aaaajaaaaaa inte klaga lilla stumpan

Ska iallafall tillbaka imorgon 14-21, så det låter ju bra! Tydligen hade Nina sagt till Berneditte prositiva saker om mig, så det låter ju bra :)

Men man tjänar inte lika mkt pengar som jag trodde

Soleshin

Har inte så mkt nytt att berætta. Ær nere på stan igen och ska leta jobb åt Anna. Jag vill mest bara gå i affærer, men det får bli någon annan dag. Torsdag. På torsdag ska jag gå i ALLA affærer och prova ALLT!
Har hittat min favvo-secondhandbutik, kanske næmde det igår. farligt

Imorgon ska jag jobba førsta dagen på Vero, kommer vara sjukaste nervøs. Ska børja kl 08 på morgonen så jag måste kliva upp tidigare æn vad jag gjort de senaste 2 månaderna. Men det går nog bra, vafasiken, jag ær ju mænnsklig. Och funkar det inte så har jag iallafall fått en dag betalt :)
Vero-butiken ligger i en jættestor 3 våningarsgalleria mitt i centrum, typ den mest populæra gallerian. Så det kommer vara crazy dær vid jul.

Jul ja. Undra hur det kommer bli nudå om jag får heltid dær, då lær jag inte kunna vara hemma så længe. Det ær jag ledsen øver, kommer kænnas jættakonstigt. Får dra hit mamma i mellandagarna.


Jobb? Fixat!

1. Frida vaknar och ska ut och leta jobb.
2. Frida lämnar in sitt andra cv på en Vero Moda affär i Oslo Centrum.
3. Chefen säger " Nu hat du riktigt me flax", de sökte folk för en heltidstjäns.
4. Frida går på intervju kl 1430.
5. Frida ska provjobba på Onsdag 08-16.
6. Frida har förhoppningsvis ett jobb. Heltid. I Oslos stressigaste Vero Modabutik.

Galet? ja.

Plus att jag drack min första capuccino.

I november månad är det bvara 10 % skattvdrag. Galet? Ja.
Vero Moda-butiken har öppet vardagar 10-22, så OB hur man än jobbar nästan. Lördagar 10-20.
Fet med pengar.

Aoush

Hm. Får inte lægenheten førrens den 28e, sinnersjukt drygt. Det ær inte kul att vara en som kommer och sover hos folk. ( Dont worry Familjen, jag har stællen att sova på, bara drygt att fråga nær det redan ær folk dær.)

Nu ska jag och Anna ut och søka jobb. Vi har varit på ett bemanningsføretag nu och skrivit in oss dær, och jag kanske ska gå en 3 timmars servitørsutbildning på Ons. Han sa iof inte så mkt mer info om det, men går jag den kursen så måste jag lova att jobba den 30-31. Vi får se. Ska søka inom klæder och mode nu. Bemannings.killen sa att det nog kommer gå bra eftersom jag har så mycket erfarenhet inom området. Great

Storstatsglitter

Me und Bjearn har nyss varit ute på en långpromenad på 2,5 timmar i Oslo natt. Helt underbart. Gick ned till den största gatan ( hrmf kommer inte på namnet) nere i Oslocentrum och det var bland det skönaste, härligaste och coolastet jag varit med om på lääänge. Jag och Anna har totallt missat shoppinggatorna och nu kändes det verkligen som en huvudstad som Sthlm. Det var stora hus med otrolig arkitektur, upplyst av små lampor så det blev skuggor överallt. Klubbar, uteställen och musik överallt, folk överallt, skratt och tjo. Helt plötsligt kom vi till ett stort tivolitält där det var en grym livespelning och guitarherospel utanför. Hittade alla affärer jag dröm om och det var så uinderbart att få fönstershoppa i andra fönster än Umeås Åhlens och HM.
Fick sånna otroliga lyckliga känslor inombords, helt galet.
Gick sedan smågator hem igen där det var småpubar och Falafel-hak. Tittade in i rikemanshus där de hade vita dekorationer i taket.
Jag kommer ikket hem igen!

Lägenhet? Fixat!

En av de bästa dagarna på länge, denna dag den 21 okt 2007.
Dageb började inte så bra dock då jag såg att min CV-fil på min bärbara dator hade fått virus och inte gick att öppna. Hade tänkt att fara ned till internetstället i centrum för att skriva ut, men det gick då inte då jag inte kunde öppna min fil. Iallafall, drog ned till splejset och försökte få tag på Emma så att hon kunde ringa pappa Grune så han kunde leta reda på mitt CV på hans dator. Tog ett tag eftersom inte Emma var på G att svara, och medans dess hade jag fått krupp eftersom jag varken ville eller kunde skriva ett nytt CV.
Samtidigt skickade jag efter ett telefonkort ( mitt svenska kort ringa jag upp 181 kr på 3 dar, är kaputt nu) och skrev fel adress vilket nu gör att jag inte vet om detkommer fram. Pejjade även 200 nkr så det suger ju.

Satt där nån timma innan vi fick reda på att de cyklar vi skulle hyra för att cykla upp till lägenhetskollet inte kunde hyras utav oss jentor. Så 1610 började vi gå från centrum och till lägenheten, och vi tog den största omväg i världens vilket resulterade i att vi gick praktiskt taget minst 8 km på mindre än en timma. Våra pengar tog slut på telefonkortet och vi kunde inte ringa hyresvärden, så vi fick låna en snäll norsk om telefonlån. Ringe Hilde-nått och hon kom och mötte oss efter lite virrvarr runt.

Vi fick lägenheten. Efter 2 hela dar här.
3-rummare, 60 kv, balkong, utsikt över Oslo, egna rum, allt inkluderat, 7500 kr, ingen depo-avgift.
Får ha den en månad, perfekt att leta ett annat boende under tiden.
Kvinnan var jättesnäll och gav oss vatten och bussbiljetter hem.
Hon frågade dessutom sin man som jobbar i en skivbutik i centrum om han behövde två tjecka jentor som arbetare. Det behövde han inte men iallafall, bara grejen.

Så nu sitter jag här, råtrött och lycklig. Äter youghurt och ser på nån apornas krig-film.
Oslo e flott

OSLO!

Nu ær jag och Anna i Norges hufvudstad Oschlo!
Det ær nu man børjar fatta vad man satt sig in på och att man måste børja med action på engång eftersom allt tar tid och pengarna rullar.
Har iallafall nu skaffat skattekort och om två veckor så kommer dkatterkortet och ett norsk personnr vilket gør att jag då kan skaffa norsk konto.

Staden ær fin. Som en norsk huvudstad på ett ungevis. Mycket træd och parker, mer æn Sthlm, så det gør så att de tinte kænns så stort. Betalar man 70 nkr så kan man hyra cyklar och parkera dem vars man vill. Det ær ingen engångssumma, utan det gælle fram tills snøn faller.
Det ær bra. Sedan finns det tunnelbana och spårvagnar till tusen.

Imorgon ska vi på lægenhetsvisning på en 3rummare (!) som vi kan få låna i en månad inkl allt, ca 6000 nkr. Stod att det var perfekt før ett par eller før dem som vill søka ett långtidsboende under tiden. Jag hoppas hoppas hoppas! Ær redan less på att fara runt och inte ha något eget. Går inte att packa upp ur værskan och allt ligger huller som buller.

( Det ær svenskar øverallt, snackar med två sthlmsbrudar mittemot bordet nu. De har varit hær en vecka, de har jobb men ingen lægenhet )

Har tagit 3 bilder på naturen och gatorna. Sæmst

Nu ska vi hænga hær ett tag och sedan fixa telefonkort!
Hejs!

IM BACK

Im a bliggoholic. Det är så mkt roligare med sånna här bloggar än med modette.se-bloggen.
Men denna eller den andra? Kan inte bestämma mig.
Kanske ska ta tillbaka denna ett tag, bara på prov, och se om vi kan få tillbaka de känslor jag hade från bärjan när våra bloggvägar möttes.

Ska ju till Norge om en vecka, lär bli en massa skitsnack därifrån. Bara som ventilationshål liksom!

Fast jag har fortfarande kvar modette.
www.modette.se/fondoflife


RSS 2.0