Då var allt som vanligt igen då

Jaha, så sitter man här igen då! Tiden i Umeå gick lika snabbt som jag hade trott att det skulle göra. Dock har jag inte gruvat mig lika mkt för att fara tillbaka till Oslo som jag trodde. Tänkte att jag skulle börja tänka och gruva mig redan den 18e, men det var inte förrens sista dagen som jag fick ont i magen.
Har haft det otroligt jättebra hemma iallafall, det kan aldrig slå fel.

Nu är det söndag och allt är stängt här i Oslo. Skulle egentlgen jobba idag med på varuföräljning, men Nina sa inget mer om det så jag är hemma ist. Lika skönt att ha en hel dag off här ( som om man varit ledig så lite på sista tiden..) Tänkte jag skulle ta nya jackan och braxorna och gå ut och gå. Eller ta trikken och bara åka någonstans långt bort och sedan tillbaka igen.

Anna har kommit tillbaka hit nu, så nu känns det inte lika ensamt. Var uppe och snackade med henne till kl 2 inatt och sedan fick jag ett samtal av Björn så jag gick inte och la mig förrens halv fyra cirkus. Han kommer på fredag, längtar längtar.

Oslo har förövrigt de bästa filmerna på tv. Sveriges julhelgstv är ju k a t a s t r o f, ge mig julkänsla för tusan! Igår satte jag på Tvn och det första som kom upp var Cold Mountain och när den var slut bytte jag kanal och BreakFast Club började. Succé!

Annars är har väl inget annat hänt. De har byggt om lite längst vägen vid Oslo City och jag ser inte lika många uteliggare.


Sthlm Fashion Week by Berns

Kom INTE och säg att Sverige inte har duktiga designers! Kolla in listan för Sthlm Fashion Week by Berns som går av stapeln 28-31 januari.


Monday 28/1
12:30
Acne Jeans
14:00 LiseLotte Westerlund
15:00 Sandra Backlund
16:00 Carin Wester
17:30 Rodebjer
19:00 Filippa K


Tuesday 29/1
11:30
Lars Wallin
12:30 Dagmar
13:30 L'Ecole Nationale
15:00 Hope
16:00 Velour
17:00 Minimarket
18:30 Whyred
20:00 +46 Awards

Wednesday 30/1
13:00
Resteröds
15:00 Stylein
17:00 Fifth Avenue Shoe Repair
18:00 Helena Hörstedt
19:00 Hunkydory
20:00 Cheap Monday

Thursday 31/1

11:30 Camilla Norrback
13:30
Nitty Gritty
14:30 Beckmans
15:30 Ida Sjöstedt
17:00 Nakkna
18:30 Björn Borg
21:00 The Local Firm

- Där vill jag vara! I den världen! Norrback, Ida Sjöstedt, Fifth avenue shoe repair, Helena Hörstedt, Cheap Monday, Hope, Velour, Minimarket, Carin Wester, Nakkna.. Jag blir så fylld av glädje när jag hör dessa namn. Åh vad jag vill vara där.


hemhemhemhem och lite annat.

Imorgon far jag hem! Imorgon får jag träffa mamma! Imorgon kör jag bil i Vännäs! Sinnes säger jag bara!

Kommer få nån timma i Göteborg imorgon när jag kommer med bussen från Oslo. Ska försöka hinna in på min favoritaffär Monki och hitta nått där! Måste säga att jag är besviken på Oslos klädutbud. Det är bara de vanliga butikerna, HM, Vero,Gina och Cubus. Det är inte alls samma fashionspirit här som i tex Stockholm, där man iallafall kan hitta andra affärer än de nämnda.
Därför har jag inte hittat nått till annandagen ännu, känns ju trist. Därför, MONKI! :)

Från nått annat till någon helt annat. Detta är varför jag älskar min favoritbloggare, Hanna Fridén:

" Okej, det finns en grej på Facebook som heter "Compare people" som typ alla har. Jag har alltid hög status där, och min avatar syns på allas profiler som mest populär inom det mesta. Det är smickrande, måste jag säga. Man röstar för och emot folk i olika avseenden och bedömmer vem som passar in på olika påståenden.´

Två bilder kommer upp på två av dina polare, sedan röstar du på vem som är exempelvis är mer "konstnärlig" än den andra, eller "hetare". Ingen får veta vem man vinner eller förlorar emot, tack och lov.

Går man sedan in på "Social Structure" i det här kan man se vilka platser man ligger på inom samtliga grejer. Jag är etta i hela mitt nätverk, och de flesta andras, på:


1st in "Who is braver"
1st in "Who is more naturally talented"
1st in "Who is more tech-savvy"
1st in "Who is more useful"
1st in "Who is more artistic"
1st in "Who would i rather take shopping"
1st in "Who has a better body"
1st in "Who is hotter"
1st in "Who is more organized"
1st in "Who is more famous"
1st in "Who is more powerful"
1st in "Who is a harder worker"


Och det måste man ju, ändå, se som hemskt smickrande? Eller hur? Det är klart jag gör, enda tills jag scrollar ner i listan och ser vad jag är otvivelaktigt sämst på, enligt hela mitt och andras nätverk:


144th in "Who is a better friend"
174th in "Who is more loyal"
199th in "Who is a better listener"
201st in "Who is more trustworthy"
209th in "Who is a better singer"
220th in "Who is kinder"


Tack, vänner. Älskar er också. Era dumma jävlar. "

Julklappar uppdatering!

Jag vet att jag egentligen inte tycker det är viktigt med julklappar detta år, men eftersom det önskas att jag ska skriva önskelistor så är det klart man börjar fundera på det!
Dock är det väl inte så mkt nytt, mest uppdaterat.

Bok:
-Style A to Zoe -Rachel Zoe. En bok om stylinggrejer, dock inte som en vanlig "stylingbok", utan denna Rachel är stylisten bakom praktiskt taget alla kändisar. Med size zero som mål.
-Fashion : A philosophy
-Fashion Babylon, Imogen Edwards-Jones & Anonymous: ( Tillsammans med en anonym insider har Edward-Jones samlat ihop skrämmande, faschinerande och osannolika historier som skett bakom modevärldens kulisser. Sammansatt som en fiktiv historia, men med påstått verklighetsbaserat underlag är den perfekt för dig med nyfunnet modeintresse och skvallersug. Framkallar på samma gång av- och mersmak.)

- Simcity i 3d!!
-Tidningar, Vogue etc
-Presentkort på Monki
-Hårinpackning, schampoo balsam? Typ Tigi, Kerastin (?) eller andra mer exklusiva märken.
-Fotoalbum på ens liv, som BÅDE Jonas och Daniel fått. När är det min tur?
- Armlänk, berlock
- Sista säsongen av Seinfeld
- de 4 sista albumen av Rocky
-Candy

Har haft glasögonen nu 3 dagar, otroligt. Har dock linserna på kvällen eller om jag går ut med Björnen, men på jobbet har jag glajjorna. Ögat har inte blivit så mkt bättre, förhoppningsvis snart.

Goder Afton

Tidigt morgon idag,ska iväg om 5 minuter för att jobba!
Hade problem att somna igår, vilket jag alltid har när jag jobbar till 22. Man är så otroligt uppjagad så det är omöjligt att varva ned. Även fast man är jättetrött så ligger man vaken och blir mer stressad över att man inte somnar. Jag börjar nästan alltid kl 08 dagen efter jag jobbat kväll med, så det blir lite sömn den natten, 5 timmar nu.
Igår kändes det verkligen att det var julrusch! Sålde för över 100 000 på en Tisdag! (!!) Vill inte ens veta hur helgen kommer vara, då är det ju löning och sista helgen före jul.
Hade 15 underbara minuters middag. ( eget val, de andra slet ihjäl sig ute i butiken och tog öven bara 15 minuter de med.. )

Måste sticka nu! Snart är jag hemma! Kram


Sofie: Jaaa, klart de är för svaga, har haft samma styrka i flera år på dessa eftersom jag inte prioriterat dem. Och nya bågar kan man ite bara köpa hey flux, det är dyrt!


Its a miracle!

Idag gott folk, idag är dagen då Frida Grundström använde briller för första gången in public på cirka 4 år. Pga som ni vet, mitt öga rött, så var jag tvungen att ta glajjorna idag.
Visst det gick bra, inget doh på köpet, det var bara inte så morsomt.
Jag har ju praktiskt taget bara glasögonen när jag sitter hemma och typ svettas och äter chips, så jag har känt mig svettig och chipsig hela dagen. Dessutom ser jag mkt sämre med glasögonen, så det var lite jobbigt.
Visst att folk tycker jag passar i dem, men jag är hyfsat less på dem endå. När skaffade jag dem, när jag gick i.. 1an gymn? 2an? Det är ganska många år sedan nu.
Vill ha nya isåfall. Kanske när jag jobbat några månader.

En till juletips till mig! Simcity i 3D, eller nått annat "byggaupp"-program!

Har varit med Björn ikväll och stack iväg med trikken till Majorstuen. Det var otroligt vacker där, inte alls slitet som här i centrum! Iof är det rikemanshålan, så de har ju råd att reparera och schyssta upp alla gamla byggnader.
Det var fräsch och Stockholmigt överallt.
Zara fanns även där, så där gick man självklart in! Gussenådenvad fina saker det finns där! Skulle lätt kunna spendera 10 000 där på en halvtimma. Provade en svart kroppsstrumpa.
Zara på Majorstuen är mkt mer snoffsigt än i Sthlm. Snoffsiga personer som jobbade där med sina snoffsiga provrim. Och så kom helt plötsligt två blonda östermalmsbrudar ( eller Oslobrudar såklart, men Östermalmstypen) med sina Peak-jackor, nyklippt hår, stor läderväska och dyra stövlar, och bara köpta saker hej vilt.

Jag är så sjukt pepp på att hålla på med kläder om 10 år, lansera svenska märken utomlands och bli bjuden på kändisfester. Då kan jag också hansla på Zara!

Redrum

Det röda ögat är tillbaka! Yes, lycka, underbart!
Fick lite rött i förrgår kväll, sedan kom det mer och mer och inatt och det gischat sig en massa och nu är det rött. Förbannat. Varför är det inte någon annan som får problem där inne?! Jag har ju konstant problem och irritation medans tex Lisa har helt klarvita ögon. Hon har iof inte linser, ingen av dem har.
Jag avskyr att vara bland folk med röda ögon, man ser obehaglig ut.
Uuuh

Ja just det, jag har fått hål i tanden och är i stort behov av en hårklippning


Frustration!

Aldrig ska någonting funka som det ska! Hade tänkt boka biljetter tillbaka hit nu när jg änlitgen fått internetdosan så jag kan logga in på min internetbank, vilket behövs om jag ska boka resa. Men nu kommer jag likt förbaskat inte in på internetbanken, fattar inte inloggningen. Behöver en personlig kod på själva inloggningssidan, och den har jag ju inte? Kommer inte ihåg att jag fått någon heller, fast vem vet. Får sinnes mkt brev från Nordea där 90% är skit så..

argh! Kommer få stanna i sverige den 27e eftersom allt kommer vara slut!! Om ingen helig sammarit beställer mina biljetter åt mig. Snälla jultomten.


Kiino

Biosysytemet i Oslo är sjukt konstigt. Jag och Björn skulle på bio igår och bestämde att vi skulle se Den Gyllene Kompassen på Saga-kino. Kom dit och beställde biljetter.
Längre bort vid ingången till salong 1 så var det en lite pygmee-unge som var drittförbannad på biljettkontrollanden och kallade honom för "fitte" och en massa annat fult. Tydligen fick den lilla unga killen inte komma in på 18års filmen även fast han hade leg. Det var morsomt att titta på ett tag innan vi kollade på biljetten och såg " salong 1".
Vi gick in, fick biljetterna dragna av den förvirrade "fitte"-vakten och kom in i världens största biosalong.
Det som kändes lite konstigt var att det var mörkt, fullsatt och tyst inne i salongen, inte alls som trailerstämning. Vi satte oss på fel säten eftersom några andra satt på våra platser. Trodde vi ja.
På duken var det American Gangsters och den gick och gick och gick, världens längsta trailer. Tills vi upptäckte att det var filmen och vi var i helt fel biosalong.
Vi gick ut igen, med dragna biljetter, till han vi köpte biljetterna av och frågade vars vi skulle.. vi hade köpt biljetter till Coloseumkinon på Majorstuen!! Majorstuen är typ 10 minter med buss härifrån!
Spejsat system att kunna köpa en biljett på ett ställe och se filmen 3 km härifrån.
Vi skulle till biosalongen tvärs över vägen.
Det var en okej film, svår att fatta. Dock var det en talande isbjörn i den så det var lite coolt.

Imorgon börjar min långa vecka. Känns helt okej nu faktiskt, bara för jag vet att det är 9 dar tills jag är hemma. Hade jag jobbat 9 dar och sedan ingenting utan bara vara kvar här utan jul så hade det känts skittungt.
Jobbar 12-20 imorn men butiken är öppen 14-20 så det är bara 6 timmar ute med kunder. Smuuth.

What a wonderful world

Såg just SpiceGirls nya video, och jag ska fanimej inte se sånt där för jag vet ju vad man få se. Bröst, hud och perfekta kroppar i retuscherat ljus! Varför ens skriva ett arg inlägg om detta? Jag vet inte, jag vet ingenting längre, hur ska man se ut, duger jag, duger du, du är ful jag är ful. Man tycker ju att dessa spicegirls ska ha växt upp lite och insett att hela den här grejen med att visa bum och bröst i videos är sjukt patetiskt, och att de kanske ska satsa på att göra en värd video med det faktiskta Spice Girls och deras " girl power" som de snackar så mkt om.


Jag är glad att jag är 21 och inte 14. Tänk att vara en 14årig tjej och gång på gång på gång påverkas av denna jävliga värld, sjukaste komplexen de kommer få. Och alla små kåta killar som tror att tjejer ska se ut och röra sig som dom på TV, stackars dem. De rår ju inte för det. Detta är ju ingen nyhet såklart. Men jag blir arg och upprörd iallafall, för öven om jag är 21 så ser jag vad som visas på TV och deras perfekta lår.


Det skulle ha varit skönt att växa upp när inte TVn fanns. Jag blir lite ledsen när jag tänker på hur dåligt mina barn kommer må i denna sjuka bisarra värld

Från en sak till en annan.

Julklappslista! (
iaf ett fåtal önskningar än så länge. Vill bara ha MAT.)
- DiorShow mascara Black från Dior
- Rockyalbum, typ de senaste 4
- After Eight godis
- Vinergummigodis, sån förpackning man kan köpa på Taxfree. Mamma vet.
- Hårinpackning och annat tjejigt med fukt och åter fukt.
- Resa hem till Umeå någon gång i vår kanske? ;)

Vet faktiskt inte mer. Har inte tänkt på det så mkt. Kläder kan jag ju köpa här i stora lass och inredningsgrejer är svårt att önska eftersom jag bor här. Kanske modedesignböcker? Inte i stil med vad man ska bära, utan mer om modeindustrin och deras baksida? Det ska finnas en bok som heter "Fashon Bybalon" tror jag. Och kanske någon smal tunn ring? Någon liknande mammas förlovningsring men utan en sten, men samma tunna ring med kanske nån ingraverat. Det hade varit sött.
Och Jonas! Jag vill fortfarande ha den där mockakjolen jag såg på Weekdays i höstas och som jag bad dig att köpa. och ja! Presentkort på typ weekdays, Filippa K, Monki eller annan svensk modeaffär!

Det kanske blev lite endå. Men jag brainstormade mest, har som sagt inte tänkt på på det så mkt och när hjärnar börjar jobba så kommer resultatet.

Längtar hem! Syns om 10 dagar! puss


Internet!!

Äntligen har vi internet i huset vi bor! Har inte fått in det trådlösa vars vi än bott, så nu köpte jag en sladd och pluggade in i det hål jag hittadet. Vips, cyberspace!

Borde egentligen gå och sova, jobbade till 22 idag och ska börja 08 imorn. Var bara tvungen att kolla om jag skullle få igång nätet, och det fick jag ju. Kom på för 40 sekunder sedan att jag även är jättehungrig, men i glädjen över internet glömde jag bort hungern, och den kommer nu när jag ska gå och lägga mig. Ugh.

Allt har för övrigt gått som smuuth denna vecka. Har fått tilllbaka mina pengar, Anna har fört över hyran, kontokortet funkar, och så internet. Har även hittat två julegåvor idag, så det är på väg!
Måste måste måste boka resa hem från Umeå hit till Oslo imorgon så jag vet att jag kommer hem. Ska ju jobba den 28 kl 14, så då måste jag vara på plats såklart.

Det har varit en bra början på jobbet med. Igår kändes allt helt perfekt och jag kände mig helt på topp, hjälpte alla och sålde bra, bossen nöjd. Även fast vi sålde för nästan 90 000 idag så har det varit jättelugnt i butiken, hur det nu gått till. Våran 40kv-butik säljer för nästan 580 000 i veckan och har 18% av omsättningen av hela Norges Veromoda-butiken. Den butik som ligger tvåa efter oss är på 400 kvaderat. De ni.
Så vi har att göra på dagaran..

Imorgon blir det en Björn-dag och Karl Johan-strosning.
Längtar hem!
Kram


Lugnare vatten

Inatt ringde Rold-Ivar ifrån Brasilien ( han vi hyr av) och frågade efter mitt kontonr. letade febrilt efter mina kontopapper i mørkret med en dålig kontakt i telefonen. Han skickade via internetbanken, så nu har jag 2500 kr på kontot igen! Har påfyllt mobilen på 200 kr, så nu kan jag ringa igen, kænns skønt. Det enda problemet vi har nu ær att vi inte få igång tvættmaskinen, har tvættat før hand nu i några dar nu.

Har gått jættebra på jobbet idag, fick visa Nina lite vad jag kunde, och hon tyckte jag lærde mig snabbt. Var noga med att vara  lite extra uppmærksam på kunderna nær hon var i nærheten etc, och hon gav mig ett blink med øgat, så jag gissar jag gjorde nått bra.

Sofie: Det låter kanonsnyggt, jag kan se det i huvudet. Du ær alltid lika snygg, spelar iof ingen roll vad du har på dig. Jag ær på jakt efter nått tætsittande jag med. Såg iof en prinsesssøt liten svart sak på HM, såg ut som en kort svart brudklænning, den var riktigt najs. Låter galet!

I lørdags var det Titanic på TV. Lycka.



RSS 2.0