Åter igen....

har min älsklingsblondin skrivit smarta saker i bloggen.

JObbade på Kii idag. Vi käkade Piggelin på arbetstid. Bästa jobbet ever?

Tur någon håller med

"Bortskämda fröken "kasta-inte-sten-i-glashus", köpa märkeskläder mitt på ljusa dan!! Tänk på 80% av svenska folket som inte har möjlighet att göra det. För att inte tala om barnen i Afrika
:D "


Tack bror, skönt att någon håller med stackars mig. Jag gillar den ironiska tonen i inlägget.


Såg dock vad jag skrrev i mitt förra inlägg, att jag säkert skulle falla för något dyrt klädesplagg igen yadayada. Kul att jag motsäger mig själv om att köpa dyra kläder.. dock får jag jobba några dar för att ha råd med ett bortsett från andra brudar som inte gör ett jotta. BAH!



forts.

Fick just reda på att bruden jag skrev om i förra inlägget tjänar miljoner kr på sin blogg genom att visa reklam på sin blogg, tex HM. De köper alltså upp reklamplatser.
Fan, ännu värre. Hon har bara bloggen så hon får in pengar. Se där

Imorgon jobb på Kii! Lär falla för nått dyrt klädesplagg igen, förra gången drog jag ju hem en Minimarket-tische. Tar gärna de limegröna stuprören till, men de går på 995 eller nått liknande.

Later

Upprörd över pengarnas betydelse

Vet inte om man får skriva ut sånna här inlägg som jag nu kommer göra. Eller får och får, det skiter jag i. Om någon kritiserar det jag kommer skriva så gör det för all del, jag är upprörd i allafall. Alla andra skriver ju vad de vill så.

Min kära vän Lisa gav mig tips på en bloggerska som hon brukade läsa, en bloggare som heter nått med blondin plus Bella, Stockhomsbrud, brat i högklass, och jag menar verkligen högklass. Jag tänkte att det kunde vara kul att läsa en brattjejs blogg eftersom jag till 80 % bara läser bloggar om folk som handlar på secondhand, men se vad som händer, jag blir arg istället. Arg på hennes självgodhet, hennes syn på saker och arg på hela hennes livstil.

Häromdagen gick jag in och läste om att hon varit på en privat tillställning och köpt underkläder för 5000 kr och att hon nog skulle spräcka hennes shoppingbudget som låg på 10 000 kr/ mån.
(Senare läsning kom jag fram till att hon inte ens hade provat underkläderna före hon köpte dem)
För det första, hon är 17 år och går då alltså i skolan. 10 000 kr, vars får hon de pengarna ifrån? Jo från hennes föräldrar, vars annars. Hela den grejen, pappa betalar-grejen, blir jag så illamående av, nog mest för att hon inte förtjänar dem för 5 öre.
Jaja, hon är aktiv i MUF ( konstigt va) och håller på med sina saker men hon kan inte tjäna mycket pengar på det. Vet nu inte hur mkt pengar hon tjänar på bloggen, men vad kan det vara? Någon tusenlapp?

Just att få så mycket pengar utan att förtjäna det är för det första, otroligt otroligt orättvist. Behöver inte ens ta upp den diskutionen, tänk bara efter hur många som jobbar hårt för dålig lön, är sjuka, sjukskrivna pga olycka etc som kämpar för att klara vardagen. Varför är hon så mycket mer värd de pengarna än dem?

Dessutom gör dessa pengar som hon får , att hon, utan att ha gjort nått, "kämpat", utsett sig  själv till att vara den mäktigaste tonåringen i Sverige. Mäktigast vaddå? Mäktig över vem? Definjera ordet mäktig tack.
Enligt henne själv så ska hon ha skrivit en bok om hur hon blev Sveriges mäktigaste tonåring, innan hon blir 20 år.
Jag fräser och spottar.

Men på vad? Blir jag så arg och upprörd för att hon har så mycket pengar och inte jag? Eller är det att hon är mer framgångsrik än jag? Nja, visst, lite kanske, vem vill inte kunna köpa kläder för 10 000, men det är inte det.
Kan inte sätta fingret på det, men jag VET att jag innerst inne bland annat avskyr hur människor blir när de har vuxit upp med pengar trillande runt dem. Att få växa upp med inställningen till att pengar inte har någon större värde. Tss, 6000 kr dit, 2000 kr dit, vad spelar det för roll, jag har mer på banken.

Jag säger inte att det är fel att ha pengar, säger bara att det finns för många människor som inte gjort någonting för att vara där de är. Jag vill nå toppen någondag jag med, men då har jag arbetat, chansat, satsat, grinat och slåss och gjort det på den väg som är den rätta, från grunden, från noll.
Skulle inte vilja byta mot hennes liv för 5 öre.

Detta var nog veckans gnäll-inlägg. Kommer fortfarande spotta och fräsa när jag vaknar.


Later


Hela världens är så underbar

Har Markus Krunegårds låt "Jag är en vampyr" i huvudet och kan inte få bort den. Dansade till den 3 gånger på Plaza i lördags och eggat den sedan jag kom hem från stan idag, så det kan ju bero på det.
Har förr haft låten " The wors pies in London" från filmen Sweeney Todd snurrandes runt, men den har ramlat bort, thank you lord.

Har idag insförskaffat mig lite grejer på stan, bland annat en vitamin-C hudkräm från Body Shop, köpt för presentkortet jag fick av Björn. Har länge velat ha den och har hört att den ska vara bra, plus att det är solskydd 15 på den vilket jag tycker är kanon. Slipper jag gischa med solskyddsfaktor i vanliga hudkrämen.
Sedan köpte jag tyg för att sy en likadan AA-kjol som jag har, en snäv hög. Världens lättaste mönster så jag kan fan inte misslyckas. Fick ju en symaskin i födelsedagspresent med funktionen "Overlock" så nu ska jag väl kunna göra nått hyffsat likt.

Break a leg

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Mitt hjärta dör en smula varje gång jag lyssnar på Håkan Hellströms låt, Kärlek är ett brev skickat tusen gånger. Jag hoppas jag aldrig aldrig behöver känna igen mig i den.  
Låten kan du lyssna på här

vad jag bryr mig om nu
är att du kommer nära mig
även om det är för sent att älska dig
vad jag bryr mig om nu
är att från samma säng
lyssna till samma regn

vad jag bryr mig om nu
är att få ut dig ur skallen
är att aldrig ge hela hjärtat för kärlek igen
den tar slut från kyss till kyss
vad jag bryr mig om nu är att aldrig ge
hjärtat rakt ut

vad jag bryr mig om nu
är att du ligger vaken
i morgontimmen när regnet slår mot fönstret
och det låter som nån går på dig
vad jag bryr mig om nu
är att du då ser det
hur smutsigt livet blivit

och vad jag bryr mig om nu är att se din blick så sårad
när alla löften klingar falskt
nästa gång du lovar någon allt
vad jag bryr mig om nu
är dina armar om mig
även om jag vet att jag måste glömma dig

vad jag bryr om är att se dig gråta
för jag har gråtit
och du ringde aldrig
vad jag bryr mig om nu är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

vad jag bryr mig om är att se som i slowmotion
när du går sönder inuti
så som jag gjorde det
vad jag bryr mig om nu är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Tråkig kväll? Kolla in här

En högklassig Dr Alban om 10 små moppepojkar.

 

Bo i Bilen - mannen från Robertsfors!


Fashion Toast

Om ni vill spana på en brud med en massa schyssta skor, gå in på Fashion Toast.
Plus att hon har snyggaste benen i världen.

Stopp i systemet

Det är inte konstigt att kroppen i fucked up efter en utgång både i fredags och lördags, ett Frassebesök, pizza och lite annat, allt på 2 dar. Tror kroppen behöver en stor utrensning efter denna helg.

Ska jobba på Kii på valborg och den 2 maj, det blir kul. För er som missat VK så är Kii nominerad till Årets butik 2008, sjukt roligt. Vi får veta resutlatet den 8 maj, lär ju bli en hejdundrandes fest om de vinner.
Har även smält tanken på att jobba heltid i sommar( OM de nu fortfarande erbjuder det, kan ju ha ändrats ) även fast det känns drygt. Är ju dum i huvudet om jag inte tar chansen.

Känns som om man är i den åldern nu där man måste ta chansarna som kommer, grunda inför framtiden på nått sätt. Kommer jag inte ta denna chans kommer jag ångra mig i framtiden, helt garanterat. Får iochförsig en bra sommar med lediga dagar, men inte kunskaper för livet.
Drygt att man är så klok.


FashionPussy

Orkar inte vara särskilt kreativ idag. Tänkte visa upp mina bästaste snyggast skor som jag fick av Björn i födelsedagspresent, men jag ork in. De är iallafall i rött gummi, kilklack, höga nanting.

Får blir en annan dag då jag orkar nått.


Det är inte alltid lätt

Tur att man alltid lär känna sig själv lite mer när motgångar kommer.


bionic woman

Mamma diggar Adam Tensta


Grillning och Scharinska ikväll i detta fina väder, kan inte blir bättre! Ses på dansgolvet


Den ultimata tjejsidan

Om ni vill leva ut er sida som tjej till max, gå då in på CuteOverload och se söta kattungar och små vita kaniner. Jag dog. Dumpade Björn i telefonen för att få gnyla åt kissemissarna. Som den sanna djurmänniska man är kan man inte låta bli.
( De har dock en hel del konstiga saker på sin sida, typ som " Cats 'n' Racks" där söta små djur är nedstoppade i tjejers urringningar. De flesta djur nedstoppade i faktiskt syfte, värme och skötsel, men andra bara för att det är "kul" )

Vad sägs om dessa lixom?


image210

image211



Pungar passar inte på bio

Ikväll var jag och Lisa på bio, såg filmen 21. Sjukt bra film, bra handling, spänning, vändningar och hela fadderullan. Snygga tjejer var det med också vilket grabbarna i bakraden tydligt gick igång på och tyckte det var väldigt underhållande att säga " Öööh, brudar" varje gång filmen utspelade sig på en stripklubb eller dyl. De gav även andra dumma kommentarer som " kolla in tjockisen".
Jag och Lisa satt precis framför dem, och bakom Lisa satt ett par som även dem inte kan sköta sig ( brevid idioterna som inte kan gå på bio som vettigt folk) . De snackade som de var på festival och tillsut vände jag mig om och hyschade så de blev tyst. Tänkte att grabbarna kanske fattade hyschet dom med men nej.

Orkade inte vända mig om och fräsa utan lät dem vara störande objekt. Glömde dock bort dem då och då när filmen var som mest spännande, men var fast besluten till att säga till dem när filmen var slut.
Filmen slutade och jag ville vända mig om och säga att de "nästa gång kunde stanna hemma och hyra film istället för att gå på bio" men de var snabbare än snabbast ut ur biosalongen. De skulle väl gå hem och sörja över deras patetiska liv.

Punghuvuden passar inte på bio, dagens ordpråk.

Dagens secondhand-fynd

5 guldpengar fick jag lägga ut för två jackor och en hårgrejs från Returcentrumet här i byn. Det är inte dåligt det inte!
MER-flaska, godaste smaken på länge, Hallon/Svartvinbär!

Har även på mig nya sneakers som jag fick pengar för i födelsedagspresent. Jag har redan sjukaste skavsåren, vad är det för stil? Tack så mycket missformade fötter

image206

image207

image209


fler födelsedagsbilder..

här kommer lite fler kort från min födelsedag! En hund, en tårta och en vig tjej med en spatel.

image201

image202

image203

image204

image205

Kawabunga Robyn

Robyn är härmed den coolaste personen i världen. Kanske man ska hylla det genom att klippa samma frilla som henne som man gjorde i 4an.. Kommer ni ihåg Do you really want me-frillan? Yepp, den klippte jag till!


Monkiworld

image200
Kan någon snäll människa köpa detta åt mig och skicka per post? Ni får hundra spänn.
Allt från Monki.

Ska ta en prommenix ned till Returcentrumet här ibyn. Brukar aldrig hitta något där men man kanske kan finna nått  i dag. Skulle gärna hitta några fina smycken.


Frusna män söker kvinna

"Gulligt men patetiskt, patetiskt men gulligt" vad mina och Lisas ord innan vi la oss ned och såg nya programmet " Frusna män söker kvinna", och så sant som det var sagt! Fast lite mer gulligt än patetiskt var det nog, Lisa blir nog tut i luren på den där Jonas.
Programmet skulle dock ha bytt namn till " Kärlekslåtar från 89-95" vilket det bestod till 84% av. I varje klipp kom det en ny smörig kärlekslåt, sånna låtar man dansade tryckare till när man var på disco på Vegaskolan i 4an.
Sånna låtar som skulle passa in i en film med Robert Gustavsson ( älskar dansband såklart, Torsk på Tallin-anda ) då han sitter i en lädersoffa, ett spegelbord med plastblommor runt sig, spetsgardiner och han kollar på ett fotografi bestånde av sin High school sweetheart. Alltså, Celine Dion, Bryan Adams, Roxette etcetc.
Det var underbart, jag och Lisa storgarvade i kapp.

Lustigt nog hade de även neonskyltstil till " Frusna män söker kvinna"-loggon, typ som att Norrland bara består av sunkiga neonskyltsbarer, Pistvakt-style.

Dock gillade jag att killarna hade fötterna på jorden, härliga ärliga, gilvmilda, annat än "Ensam man söker fru" från Fjollträsk..

Nästa vecka ska de ha afterskii och det blir nog en norrländsk hutt för mkt för vissa av brudarna. Tål int hembränt me lingondricka


Summan av kardemumman..

så förlorade jag 8000 kr på att fara till Oslo, uträknat och klart. Har betalt bort skulder och skulle jag nu lägga tillbaka de pengar som jag tog ut från mitt fondkonto skulle det stå -8000 kr på kontot. Är inte det helt sinnesjukt? Måste vara den första människan i världen som klarat av det.

Födelsedagsbilder!

Har lattjat runt och tagit lite bilder nu på morgonen, fler kommer säkerligen senare då det blir tårta och kramar!

image193

image194

image196

Gubben höll på att fånga fisk till sin katt.

image197

Våra grannar, mina favorittanter! Idag pratade de om skatteåterbäringen igen.

image198

Sedan försökte jag hacka bort is så att sommaren skulle komma snabbare.

Vad är det för en dag?

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag, för det är Fridas födelsedag, Hurra hurra hurra!

Fulaste palten i världen

Se! Palten är den fulaste i världen men han är glad i allafall

image192

Fulaste tjejen i världen

Ett stort minus med att spendera mycket av sin tid med att surfa runt på modebloggar etc är att man får se så många bilder på snygga tjejer. Vars kommer alla snygga tjejer ifrån? WTF!

Nu känner jag mig som den fulaste människan i världen, den fulaste o-fotogenuique-aste tjejen som finns.
Dock fick jag höra i helgen att jag var den vackraste kvinnan i världen vilket känns najs att höra. Dock är ens negativa tankar mer kraftfull än allt annat och man trycker ned sig själv ned i marken snabbt som bara den.

Jag kommer aldrig aldrig aldrig lägga upp en bild på mig själv som alla andra modebloggare, skulle behöva 1000 bilder för 1 bra. Tack för mig, leverpastej


Våren i närbild

Närbilder är härliga att ta.

image187

image189

image190

Påminnelse!

Jag fyller år imorrn! Gratta mig!

Lykke Li Feat Robyn

Lykke Li är snygg. Robyn likaså.

Hemmadag, VM-dag

Stannar hemma idag och pysslar på. SVTs VMkrönika från 94 får ta upp min tid den närmaste timmar.
Skönt att vara arbetslös.

Men snart måste jag börja, jag vet. Ska jobba på dagis här i Vby.


Och varför kunde inte någon vara schysst och hjälpa mig med designen på bloggen, det är ju endå 50 pers som läser detta. Hallå!


Hjälp mig, hur gör man om bloggen?

Måste fråga nån.
Jag vill göra om min blogg, göra egen design på den, men hur sjutton gör man det? De flesta bloggerskor jag läser har gjort egen loggo etc, men hur vet de hur man ska göra? Det är ju bara en massa siffor, streck, bokstäver etc. Dessa människor måste ju lärt sig någostans om hur man ska göra.

Någon som kan hjälpa mig?

Nattlig kreativitet

Just nu känner jag mig otroligt kreativ. O jag inte hade haft dagens efterhäng från gårdagen så hade jag nog suttit och läst böcker, tagit foton och gjort konstiga sminkningar samtidigt. Hoppas jag har kvar lite av den kreativa biten imorrn, kommer nog stanna hem här i byn och greja på. Hade egentligen tänkt att fara in till stan och framkalla foton från datorn to real ones, men ids int fara in bara för det.

Kvällen får avslutas med ett bjudande kort från Vännäsdagarna förra året. Snart är det igen! hurra!

image185


Manualen KAN vara bra att ha

Mm, det kan vara bra att läsa manualen till saker och ting, spec när det handlar om en bra digitalkamera. Mina frågor ( hur tar man svartvit, varför kan jag inte ställa in skärpan själv, hur gör man mindre bilder etc etc ) har nu bevarats med hjälp av en liten och kompakt bok. Så lätt var det.

Ska ikväll ta fotografier på pappas konsert i kyrkan. Tydligen ska det vara svårt att ta där pga ljuset m.m så vi får se hur det går. Jag är ju inget proffs.
Har försökt hitta någonstans om hur man ska bete sig när man ska ta foto i typ stearinljus/storlokal-motiv.

Och hur ska det gå med allt " klick"-ljud? ik

Ett litet stycke lycka

För 3 minuter sedan hade jag en lyckorusning, en stor en. Jag var inne på American Apparel´s hemsida nyss och tittade på alla supersnygga saker som jag vill ha. Att surfa runt och kolla på kläder och grejer på nätet är som en knarkinjektion ( kan jag tänka mig), skönt, tillfredsställande och lugnande, dock mår man tillsist dåligt över att man inte har råd och senare frustrerad över att inte kunna sluta köpa.

Iallafall, lyckorusningen ja. Den kom efter att jag varit inne på deras hemsida och fortsatt tänkande på när jag var i deras butik i Stockholm och pillade på saker. Brukar alltid bli frustrerad och grinig när jag tänker på alla som får gå in där och köpa sakerna hej flux medans jag har chansen ca 1 gång per år.Men den frustationen och grinigheten kom inte denna gång utan det var en lycka i form av " jag kommer en dag att flytta till Stockholm, jobba med kläder, sitta i Gamla stan, hälsa på Jonas och Carro, bli framgångsrik och bäst, dock inte nu".
Jag kommer att flytta dit en dag! Jippie!

-

Men nu, 10 minuter efter jag påbörjade inlägget, är jag dock lite grinig över att jag inte är där nu. Den lyckan höll sig inte länge, men den var ack så härlig.


Sommartider hejhej

Såg just en reklam för världens sommrigaste männska, Ernst och sommartorpen! Det är det mest underbara program som svt skapat under åran. ( nja, överdrev kanske en smula, men int mycket).
För det första, sommar till tusen!
För det andra, inredning, tips och trix och sist men absolut inte minst, Ernst! Vem vill vara utan hans " färgen får mig att brumma som en liten humla i mitt bröst" ?

image184

Åh vad jag längtar.

Jag vill ha ett torp



 


Partypoopers

det finns vissa bloggar där bloggens ägare tydligen festar hela tiden och som bara rör sig runt i de coolaste kretsarna. ( Finns väl 383 sånna bloggar, men vissa är utstickande, inte nån 08-brat som betalar med farsans kort och som skryter med det, utan mer.. sex and the city-style.)

Surfade just in på denna blogg. Hippiestil på varje kort, runda glajjor och de coolaste människor jag sett på länge.
Bilder tagna från bloggen.

image181

image182

image183

..
och sedan finns det Cory Kennedy, som jag tror är någon slags kändis i festarkretserna, modell även så.
Finns alltid galna fotografier, slitna efterfest bilder och snygga modellbilder.

Undra hur det känns att vara de coolaste människorna på jorden.


What what in the butt?

Innan allt annat snack, What what in the butt, måste vara världens bästa sämsta låt. Dock partyhöjare nanting.

Hade helkväll med Björn igår, resturang och glasskålande, det var väldigt mysigt. Käkade på den nya grekiska resturangen Costas. Kycklig och Halloumi, inte dåligt! Dock förstår jag inte varför de tog bort News, det var ju ett vinnande koncept.

Idag har jag på mig tvåfärgade strumpor från American Apparel, jefla fräsigt! I kombo med mitt knallrosa Noubaläppstift bilr denna kväll kanon.

image180

Krångel nr 398

Så, yttligare ett norgekrångel på listan. I söndags grejade jag med internetbanken och flyttade över alla norska till mitt svenska konto, men det har ännu inte flyttats över. Från mitt svenska till norska tog det exakt 3 dar, nu har det tagit snart 5. Björn har också flyttat över sina pengar men fortfarande inte fått in dem på svenska.
Har 200 kr på mitt svenska nu och kan inte handla mer på mitt norska för då blir det fel när väl pengarna flyttas över, då kommer det saknas pengar.
Hur länge ska man vänta innan man blir medlem av AlQaida?

Vi har dock nästan löst deklarationsfrågan


Frida och Tanterna

Jag har fått en ny hobby, tantlyssning. Våra grannar består av 50 % tanter och gubbar vilket gör att man då och då för höra deras pratöverenkoppkaffe-snack.
Satt nu på mogonen och lyssnade på när två av tanterna pratade om dagens ungdom och barn, till min stora lycka. Det är nämligen ett av mina favoritämnen.

Tant 1 - Ja, jag såg det där programmet "Lyxfällan" häromdagen och det var en ungpöjk på 23 år som fått sånna skulder. Motorcykel och båt hade han, och jobbade övertid gjorde han med, men han hade sånna skulder!
Tant 2 - Ja det är ju sånna lockelser nu för tiden, de kan inte stå emot!
- Jamen tacka för det! När jag var liten fick vi klara oss och roa oss själva, oj vad roligt vi hade!
- Ja, jag kommer ihåg alla fina böcker vi hade. Jag har nyss tagit hem lite böcker som jag tänkte visa -- ( barnbarn) men han bara " Nej, jag vill se film!".
Tysnad en stund
- Ja alla fina bilderna som var i böckerna. Nu är det bara film och tvspel och video!
- Men så hemskt

- Tacka för det

Igår pratade de om skatteåterbäringen.
- Jag kan inte hjälpa det! Även fast jag VET att det är rätt på papperet ( skatteåterbäringen) så kan jag inte hjälpa att ringa dit och fråga om de kan förklara uträkningen, och jag ge mig inte!
- Näe tacka för det.

Jag tror nästan jag ska sätta mig vid dem nästa gång, sörpla kaffe ur ett kaffefat och prata om gångna tider. 
 
" Tacka för det"
,världens bästa ord


Cuz its wack

The glory of Frida and Lisa

image179

Ha' ha' ha den äran!

Var med goLisa igår några timmar och spattserade runt Vännäsby. Snabbt gick det och vi hamnade tillslut utanför pizzerian Blå Huset med en utgången Dill-chips påse i handen. Äkta Vby-style man!
Sola sken och det var vår nanting, det gick inte annat än att njuta. Det bästa av allt, snön smälte!
Allt bajs är framme.

Sedan tog Lisa ett väldigt intressant kort på mig, vet inte riktigt? Är det jag? Arg-7 åring? Jag kan säga att det var lite irriterande att ha objektivet 8 cm från näsan.

image178


Imorgon blir det som sagt ha den äran, ett halvår. Firas med resturang och sol!


En annan del av Sverige

Nog bor man i fel del av Sverige alltid, det har jag sagt länge. Att folk kan klä sig såhär nere i Stockholm nu är inte schysst. Hon har på sig de skor jag köpte idag, och de kan hon ha ute nu. Skulle jag ta på mig dem och gå omkring så skulle för det första
1. Folk tro att jag var spritt språngade galen. Har man inte varmfodrade snowjoggings blir man utstött av sammhället och får dessutom traska runt i skor liknande vått papper.
2. Få lunginflammation så det bara dånar om det
3. Kallas " Tjurskalle" av mamma

Bild från StockholmStreetstyle.se
image176

Men det är som fuskigt. Jag har en massa skor här jag vill ha liknande de på bilden, men när kan de se solens ljus? I slutet av maj? Lite tidigt kanske, början av juni tror jag.
FÖRBANNAT


Glada tider!

 Denna dag har kantats med irriterande moment, tristess och lathet så kom en ljuspunk med posten, Jonas och Caroline!

image172

image173

Annars var jag på stan och betalade 1600 kr till optiker för koll och nya linser. Passade på att prova ett par glajjs och förgylla ögonblicket med ett kort. Inte vackert precis, men det bju jag på.

image174

Köpte lite pärlor på Pearlchain som jag skulle göra vackra saker med, men det sket sig. Det får ligga och samla damm istället i väntan på bättre tider.

image175

Köpte även en Elle-tidning där jag fick en Tshirt/Klänning designad av designduon Jojo & Malou! Yey! Dagens höjdpunkt! Ja, förutom att bilen inte startade. sicken dag.

Prisa Skatteåterbäringen!

Känner att jag har ett helt lager irritationsutnämnanden över Oslo just nu, finns ingen hejd!!
Har fått den norska deklarationen nu för 2007, och det är tamefan kinesiska. Visst, det är ett annat spåk så det skulle lika gärna kunna vara kinesiska, men grejen är att det står så förbannat konstiga saker på papperet. Står ingenting med hur mkt man betalade i skatt, utan det vi faktiskt har kommit fram till är att ett av talen är vad man hade i NordeaBanken i slutet av dec. ??. Varför ska det stå med i deklarationen?

Gjorde den svenska nu på.. ja, säg 3 minuter. Där stod det exakt vad jag tjänat och hur mkt jag ska ha tillbaka. 3 minuter!! Den norska har jag kliat huvudet åt i flera dagar nu, ingen kan förstår någonting. Och vem ska man fråga? Ringa skattekontoret i norge och säga" fixa, nu tack" ?.

Sen ska man också dra 10% av sin bruttoinkomst om man är utlänsk skattebetalare, alltså alla svenskar som drar dit och jobbar. Detta har jag hört av Björn och han i sin tur hört det från någon på hans norska jobb.
Hade han inte hört det hade vi inte fått reda på det eftersom det inte STÅR någonstans förutom i det 3478 sidor långa paragrafhäftet på nätet. De tycker alltså att man ska läsa igenom hela det för att få tillbaka ens pengar?

Jag blir så fruktansvärt irriterad på hela systemet, Norge ligger fan längst ned i min Bra Länder-lista. Helvete vad de ska få betala när jag blir diktator över världen, de ska få stryk på deras bara arschlen och sen hjälpa mig med deklarationen.

Hm, måste tänka efter nu om jag vet nått bra med Oslo huvudtaget.
Ja, två saker. Det ligger till söder vilket gör att det inte är någon snö och våren kommer tidigt. Det är bra.
Det finns grönsaksstånd längst vägarna med bra och billiga grönsaker. Det är bra.

Sedan är allt skit. Affärerna, arbetsmoralen, sjukhusräkningarna, matbutikernas matutbud ( finns praktiskt taget inget vegetariskt), hela regeringen och alla människor är dumma i huvudet. Moget va.

Far inte dit gott folk, det är djävulen själv.

Kan någon hjälpa mig med deklarationen nu?

image171

Dagens Täfteå-resa

Idag har jag åkt bil till Täfteå.

image164

vi körde förbi en äcklig epatraktor.

image165


image166

Sen kom vi hem och Björn försökte förstå nått av den norska deklarationen...

image167

image168

..medans jag lekte runt och äntligen hittade funktionen till att kunna ta riktiga närbilder. Kanske ska läsa manualen till kameran någongång?

image169

Gav upp deklarationen och var några klick senare påväg att beställa en resa till Rom.

image170

En helt ny värld

Nu har jag och Björnen hämtat resekataloger. Drömma, pilla och peka är alltid kul. Rom, here I come.

Helgen var speciell i alla dess former. Diskolampa, rökmaskin, TC, Lisa, Frasses och övernattning hos Björn nr 2, inte illa. Får bli lugnt med partajet nästa helg, då blir det annat firande!
Och tisdagen efter det, jag då fyller jag år.

Har även anmält mig nu till matte C till hösten vilket endå är bra. Lika bra att läsa det nu, annars skulle jag nog behöva läsa det senare i mitt liv, och dessutom skulle jag inte kunna söka till utbildningen jag vill gå till hösten 09.

Har nyss stått på en vibrerande platta i 10 minuter, mina organer ligger i oordning nere i låren.

I'll be back before you know it

Mm så här såg det ut i Oslo för en månad sedan. Utanför mitt fönster här hos pappa är det nu snöstorm. Why oh why.

image160

image161

image162

image163


Millebaci!

Den här köpte jag idag efter många dagars pill på Kicks. Dyr var den men jag tror jag kommer få många roliga kvällar med den. Kissproof nanting, sitter som berget!
Och gudans vad jag gillar Noubas förpackningar.

image158

En blandad kompott


Drog ju en tur till Stockholm innan vi landade våra arslen i Umeå.


image154

image155

image156

image157


Nu skiter jag att ladda upp bilder för det funkar endå inte. Även fast man sitter på nätet hos pappa så funkar det inte endå. Skulle pilla med norska och svenska internetbanken nu men den norska lackade ur och blev bajsnödig och la av. Så var det med det.

Uppdateringsoförmögen

Är hemma. Skönast i världen.
Har inget internet så ni får hålla er med uppdateringar så länge!

Ut i helgen iallafall, hejja hejja

Home sweet home!!

Stockholm i mitt hjärta, o ja. Är hos brorsan Jonas nu och käkar frulle, käkar jordgubbsfil och ser ut över soliga Stockholm. Hur kan man vilja flytta och välja bort Vero Hälsofils jordgubbsfil? Snart ska jag och Björn ut längst Götgatan och invadera alla affärer, förhoppningsvis hittar man nått fint! Solen skiner så vi ska glassa runt i solbrillor och känna oss sjukt coola.
Var på Monki i går en sväng och köpte en ljusblå stor skjortcardigan typ. You got to love it.

Åker med buss till Umeå ikväll kl 2100, spännande! Ska klippa mig i Umeå på fredag så om någon vill träffa mig och se min nya frill då så tjut till! Ska även på interviu ;)
kram

RSS 2.0