Vänligast, bajsa inte i provrummet

Tors: Hittade en bajskorv i provrummet. Japp, en stor jefla blajja. Skulle städa på morgonen och tog bort ena pallen i ett av provrummet och där låg den, log gjorde den också. Jag fick ta bort den, Jag log inte.
Fick höra sen att samma sak hänt på Gina tricot nån vecka före och på någon annan butik för länge sedan. En ny fetishgrej? Nya innegrejen i Oslo?

Fre. Sista dagen idag på VeroModa! Det var med lite smärta i bröstet som jag lämnade det. Kommer sakna alla de norska jentorna där.. Nina grinade. Höhö

Världen

Världen består utav mig, baaara mig, baaara mig och mina maaammaa.

MySpace

Igår fick jag en kram av en randombrud på Vero Moda. Jag sa till henne att hon hade så fint hår ( platinablontblekt, skitsnyggt, hon såg ut som isprinsessan) och hon bara kastade sig över mig. I say, myyy space.

Har sovit alldelens för lite inatt. For till Hard rock café igår efter kl 22 då jag slutade jobbet och mötte Björn och Umeågänget, det var fotboll på tv. Gick sedan därifrån och hem, en sträcka på ungefär Umeåcentrum-Ålidhem.
Nu är det näst sista dagen på jobbet. Arbetsmoralen sjunker.

6 dar

Nu börjar det närma sig, hemresan till Umeå. Vi städade ur lägenheten igår, sjutsat äckligt! Gick bara bra dock, vi var ju 7 st så det gick på några timmar. Tänk om det kunde ha varit så här rent hela tiden, då hade man nog trivts lite bättre..

Nicke, Erik och Kroffe far hem imorgon onsdag och då blir det mindre folk här! Ganska skönt såklart, det är bara att det kommer kännas tomt. 4 st i en 2a, shit vad lite folk.

Måste springa till jobbet nu, hoppas min röst håller. Fortfarande hes.

Kram

Missiii

Jag har totalt tappat rösten, helt väck knäväck. Det har varit en sjutsad upplevelse. Mycket konversation via sms och höga C.

Heeem, vi börjar om igen

SnöofNorway

När jag vaknade imorse var det snö uta, 7-9 cm. Int så kul. Vi som hade tänkt att fara till en sjö och runda den.

image150


Crazy lady in cab

Idag råkade vi ut för en galen dam på Vero. Jag hade väl lite med saken att göra, men det spelar ingen roll, hon var lite sne i skallen.
Det började med att det ringde och jag tog det. Det var en kvinna med utländsk bakgrund i telefonen, vilket gör det svårare för mig att förstå, dålig norska lixom. Jag stod dessutom under i högtalare så jag hörde ungefär varannat ord.
Hon pratade på och hon berättade att hon hade köpt en jacka hos oss och att ena larmet var på. Jag sa att hon skulle ta med sig kvitteringen och jackan in igen så skulle vi ta med den.
Eftersom jag inte riktigt förstod eller hörde vad hon sa så repeterade jag igen det jag sagt, " det är bara att du tar med dig kvitteringen och jackan tillbaka så fixar vi det"..

En timma senare kom Maren fram till mig och sa att det stod en kvinna vid disken som hade köpt en jacka som hade kvar larmet och som nu krävde att vi skulle betala hennes taxipengar.
Fattade ingenting men förstod att det var nått stort jäkla missförstånd på G och följde med till kassan.
Där stod en galen kvinna, agressiv och grälade på Lise och Maren att vi skulle betala hennes taxipengar som hon lagt ut för att kunna komma till oss och ta bort larmet.
Hon frågade vem hon hade talat med i telefonen och ja.. det var ju jag då. Svensken ja. Kvinnan sa att hon hade frågat i telefonen om vi kunde betala resan och hon hade tydligen använt ordet "Drochan" - droskan /taxi. Lätt att förstå det. Hade jag ens hört ordet "taxi" hade jag ju reagerat.
Lise och Maren försökte förklara för kvinnan att det blicit ett stort missförstånd och att vi inte kan betala hennes taxiräkning! Kvinnan antydde att vi hade gjort ett fel och att vi var skylldiga att betala, annars skulle hon ta till advokat. Hon ringde till en annan kvinna som Maren fick tala med. Hon räckte först telefonen till mig och sa att jag skulle prata med henne eftersom det var jag som hade gjort " felet" och inte tagit bort larmet på jackan.
Fanns ju inte en chans att jag skulle kunna ta telefonen då, hade inte fattat ett jotta av vad den andra utländskan sa i luren, så Maren tog det.
Tydligen hade ett annat Vero Moda sagt till kvinnan att vi var skylldiga att betala taxin eftersom vi hade gjort felet, vilket faktiskt är helt absurt. Kunde de inte bara tagit bort larmet på den Vero Moda-butiken?

Sen undrade kvinnan vem som hade glömt ta bort larmet och Lise tittade på kvitteringen och såg att det var jag.. skämmigt värre. Men Lise sneglade på mig, smålog och sa inget. Schysst! :)

Taxiräkningen var dessutom på 300 kr och Maren sa att från den Vero Moda butiken hon var på till våran butik är det INTE en 300-kronors resa, närmare 100. Nedför motorvägen typ.

Kvinnan i telefonen började snacka om att vi skulle skriva ett fel om att vi gjort detta fel att inte tagit bort alarmet, annars skulle hon ta kontakt med en advokat. För en jacka som kostar 299:-

Det värsta av allt var att medans kvinnan stod och argumenterade med Maren och Lise hade hon sagt till Lise att " du kommer till att behöva en läkare sedan.."  vilket är ett hot. Riktigt otäckt var det iallafall, man vet aldrig vilka kontakter en sån galen kvinna har.

Det blir skönt att slippa norskor i telefonen.

Dock dagens höjdpunkt: En Umeåbo kom på besök och gav mig en Deportees-tröja! Lycka! För liten, men whattdaheck.

Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete

Fick order om att lägga upp nån bild på vårat hem. Men jag orkar inte så jag tar några gamla bilder ist. Dock gör inte bilderna hemmet rättvist, det är stökigare.

image148

image149


Aker Brygga och lite annat!


Hade en helt underbar dag längst Aker Brygga, Oslos kaj eller vad man ska säga. Hann ta några kort sedan tog batterierna slut. Typsikt.
Emet var på besök med! Bästa helgen!

image139

image140

image141

image142

image143

image144

...sedan drig vi hem ocg gjorde världens godaste pizza.

image145

7 människor är mer än 40 kvaderat

Nu är det 5 myror är mer än 4 elefanter. Världens bästa barnprogram, jag blir så glad när jag ser att de visar det på TV! Jag hoppas att det är barn som ser det också och inte bara tycker det är löjligt. Jag ska fixa en komplett DVD-box med alla 5 myror-programmen, Mupparna, Fragglarna, Björnes Magasin och Rädda Joppe till mina kidz när de kommer till jorden. Magnus, åh Magnus.

Nu har jag och Björn bokat resa hem till Umeå. Den 31 mars åker vi till Stockholm för lite shopping och familjebesök, gärna mycket shoppning. Far sedan med buss tis den 1 april och kommer fram på Onsdagen till Umeå. Ska bli skönt att komma hem, hem är alltid hemma. Dock lite ångest idag. Att fara härifrån när det börjar blir vår och varmt.
Det har planterats blommor i vissa rabatter och det har kommit knoppar på träd och buskar. Lite skillnad från Umeås -7 grader och Vinderälvsdraget.
Var nere vis Aker Brygga idag med Björn, Anton, Emma, Helena, Isaac och lite andra Umeåbor. Folk skatade och solade, glassade och läste böker. Det var som i Maj hemma.

Men det är nog bara för att det är en fin dag som gör att man har lite ångest. Är rädd att man ska tycka att Umeå är tok för litet igen när man kommer hem, är van med storstaden. Men jag vill inte komma tillbaka hit, varför välja Oslo när man kan bo i Gbg eller Stockholm.

kkkkkkkkkkkkkkkkk

Ursækta mig alla, "k"-et på Bjørns dator ær mycket trøgare æn alla andra så det tar inte ibland nær man trycker.. och dærmed den utomordentligt hemska stavningen på førra inlægget.


Surprise!

En ritigt jäla överraskning fic jag igår när Emma, min bästaste vän, kom ingåendes på¨Vero Moda och frågade efter hjälp. Tår och srattalas utbröt ba på personalrummet och sedan var min arbetsdag typ förstörd. Hade en timma var att jobba och jag unde inte göra nått rätt.
Hade pratat med henne för om att hon sulle komma hit och vara med Isaac, men sedan fic jag bud om att hon inte skulle det. Så det var en riktig överraskning! Världens bästa.

Är för övrigt trött jämt. Måste vara penicillinet som gör det. Jag blir astrött vid 1900/2000 och sedan är det kört. Har jättesvårt att ta mig upp på morgonen och är trött på jobbet. Plus att jag har så förbaskat ont i njurpartiet, kan nappt gå ibland. Ska det vara så?

Kanel

Det mest spænnande som hænt de sista dagarna ær væl att jag igår tokkryddade pyttipannan med kanel utan att jag visste av det. Smakar som det låter.

Alalalalalonglongilongkalsong

Alltså, bara uppdatering. Ingen dödsjuktdom, bara en urinvägsinfektion som gått upp mot njurarna. 6 tabletter penicillin om dagen i 10 dar, då blir man bra i magen.

11 dar kvar på jobbet. Det är inte mycket. Åh vad skönt.

--

Fick svar ifrån dethemligaföretagetsomejfårnämnas på mailen och de meddelande att de höll på att kolla om det fanns jobb för mig när jag kom hem. Är det inte helt bäst? Är inte jag helt bäst som styrt upp detta sedan i höst? wozza

Dr Alban

Idag har jag besökt sjukhuset och blev 700 kr fattigare. Ska käka penicillin i 10 dar för pyelonefritt. Så heter det iallafall på norska.
Det ä int kul int.



Breakfast club

Urk, hemska natt. Har inte haft någonstans att sova.
Som de flesta vet så lever vi ju 7 pers i en 2a där 5 av oss sovcer i vardagsrummet/köket. Golvet är täckt med madrasser från höger till vänster, packning mat, sockar, jobbkläder. Charmigt i sig men mest äckligt. Ska bränna mig själv när jag kommer hem.
Inatt är då första natten som jag blivit bortdriven från det ena sovstället till det andra. Gänget var ute igår och när min älskade vän kom hem hade han inte tänkt att ge mig plats på vår 90 cm-madrass som ligger mellan en soffa och en vägg. Han gjorde det inte med mening såklart, han somnade nog innan han nått madrassen, och efter det gick det inte att kommunicera. Klockan var då halv sex på morgonen och jag orkade bara inte lika Hercules och lyfta han till andra sidan av madrassen så jag kraschade på Eriks madrass, Erik hade somnat på soffan.
Han knappt somna innan jag fick hans fötter a la blöta sockar med grus i mitt ansikte, han hade fötterna ovanför mig. I panik hoppade jag upp, tittade mig omkring och såg att andra delen av soffan var upptagen av Kroffe.
Försöka få igång den mekaniska fotäljen så jag kunde göra den rak och sova där, men tydligen har den gett upp och slutat fungera.

Så jag toh kroffes madrass till slut, sov på hörnet med bena på golvet.
Ska nog gå tillbaka till min hemmadrass snart, fast jag vet inte om jag ids. Orkar inte trängas.

Det är som att övernatta i skolan all the time!

( har inte sovit i en riktigt säng sedan slutet av oktober. Vattensäng räknas tusan inte som en säng, och sen har det blivit lädersoffor och 90madrass på golvet / delat på 2. )


Färgsplash!

Titta titta gott folk vad jag inhandlade idag! Mitt första makeupkit som inte inehåller 4 nyanser av brunt.
299 spänn gick det på, men det lär väl räcka ett tag.. om man nu inte lägger asken på glashyllan på Pilgatan 28 för att sedan drutta ned i golvet som så många andra ögonskuggor gjort.

image137

Det är synd att jag inte ser att bilderna blir oskarpa direkt när jag tagit dem. Tog fler bättre kort men denna var enda som inte blev skakig. Jag har nog Björnabstinens, skyller på det. ( fast egentliger för lång slutartid, om man nu måste vara en seriös fotografisnackare..)

image138

Min garderob. Allt detta ska jag få ned i väskan.
Morsan, bered dig med ett strykjärn och ett gott humör!


På tal om sommaren. Det slog mig plötsligt hur sjukt otroligt mycket jag kommer vara ute och fota. Ska ställa klockan tidigt på morgonen, inte sova länge på sommaren, vet hut!
Ut och möta daggen, älven och sommarluften. Måste säga att det var det bästa med att jobba som parkskötare sommaren 07, man var vaken på den vackraste timmen på hela dygnet, kl 07. Promenerandes längst Öbackaparken, plockade skräp. Inte ens fåglarna var vaken, allt var helt tyst. Solen hade just klivit upp och ännu inte hunnit skrämt bort daggen ur gräset. Dimman över älven var helt sagolik.
Sen kom arbetskamraten Heisam med sin arabiska musik, hightechglasögon och spikes.



Accidental Babies

Damien Rice låt Accidental Babies har absolut en av de mest sorgsna texterna jag känner till. Har du inte hört den så tryck på den blå länken.. it´s an order.

Well I held you like a lover
Happy hands and your elbow in the appropriate place

And we ignored our others, happy plans
For that delicate look upon your face

Our bodies moved and hardened
Hurting parts of your garden
With no room for a pardon
In a place where no one knows what we have done

Do you come
Together ever with him?
And is he dark enough?
Enough to see your light?
And do you brush your teeth before you kiss?
Do you miss my smell?
And is he bold enough to take you on?
Do you feel like you belong?
And does he drive you wild?
Or just mildly free?
What about me?

Well you held me like a lover
Sweaty hands
And my foot in the appropriate place

And we use cushions to cover
Happy glands
In the mild issue of our disgrace

Our minds pressed and guarded
While our flesh disregarded
The lack of space for the light-hearted
In the boom that beats our drum

Well I know I make you cry
And I know sometimes you wanna die
But do you really feel alive without me?
If so, be free
If not, leave him for me
Before one of us has accidental babies
For we are in love

Do you come
Together ever with him?
Is he dark enough?
Enough to see your light?
Do you brush your teeth before you kiss?
Do you miss my smell?
And is he bold enough to take you on?
Do you feel like you belong?
And does he drive you wild?
Or just mildly free?

What about me?
What about me?

En säker helg

Denna helg är nog första helgen jag inte gjort nått. Inte ett jotta. Iof har jag söndagen kvar, men söndagar = helgen slut praktiskt taget. Jobbade i fredags 14-22, kom hem 2245 och då hade hela gänget dragit ut på krogen och kom inte hem förrens halv fem på natta. Sen drog jag på jobbet i eftermiddags och kom hem 2100 och en halvtimma senare drog alla ut igen. Hade ingen större lust att följa med när man kommit direkt från jobbet, man är trött och ont ifötterna, och dessutom inget vitt vin att smutta på. Man blir mer som en börda, en gnällig tjej helt enkelt!
Så jag har träffat Björn typ.. 2 timmar på en helg, känns det som.

Men ja, imorrn är det söndag! Då brukar vi alltid gå på vandringstur i Oslo med kameran, får hoppas det blir av. Bara det inte regnar och vi sitter inne, då skär jag upp soffan.

Bjussar på lite gamla bilder medans jag försöker avgöra om jag ska städa upp efter alla eller om det ska fortsätta lukta bira bira bira här.

image128

image129

image130

image131

image132

image133

image134

image135

image136


nu märker jag att alla bilder jag randomvalde är från sommaren... åh sommaren.


Mer bilder

image116

image117

image118

image119
Så här ser det ofta ut i Oslo.. gamla fina byggnader med nya hemskheter.

image120
...dock så finns det många coola målningar på husen. Fint tillpiffning I say

image121

image122

image123

image124


image125

image126

Färgfärgfärg

Nu ska jag ned på stan och köpa ögonskugga i vårens alla dess färger. Nu är jag less på brunt, ge mig färg på ögonen. Lägg till en vår till Umeå och livet är komplett.

www.underbaraclara.webblogg.se

Hotellfrukost ala Frida

Inte en dålig frulle man käkar idag.
Började med Earl Grey-te och en grov brödskiva med ost, få en liten bas i magen lixom.
Påbörjade sedan min älskade fil-stund som jag älskar så mycket. Jag älskar fil, det är den bästa stunden på dagen. Idag är det extra speciell, har nämnligen en ny gäst! Blåbär! Från Spanien! Stora som hallon är de, proppande med kemikaler och tillsattser, men ack de är så goda!
Alltså, Fil, K-special, F-müsli, linfrön, banan och blåbär är dagens bästa stund. Det kan man leva länge på.

Envis som man är

Har suttit en timma nu och försökt lägga upp lite bilder här. Min dator tar inte emot det trådlösa internetet som finns här, det bryts hela tiden och därmed får man börja om man att ladda upp sina 3,2 mb stora bilder. Sjukt stora, sjukt jobbigt. Får lägga upp alla jag har när jag kommer hem till byn och en sladd in i väggen, aka bergsäkert internet.

image113

image114


Antikrundan nr 2

image107

image108

image109

image111

image112

Så här är det

image104

image105

Hej hej, här bor jag!

Jag har typ...

... jag har totalt tappat inspirationen. Synd att man ibland tappar sin drivkraft och man slappar ned sig. Tänk dem som orkar hela hela tiden, dag efter dag efter dag. Jag talar då om alla bloggareee. Det är coolt, att de orkar skriva varje dag, flera gånger per dag och det är alltid lika bra. Vars får de allt i från?
Fast jag kanske inte bara talar om bloggare, talar om mig själv med, tappat inspirationen runt mig själv. Orka klä upp sig, orka ta på sig nått annat än samma gamla vanliga dag ut och dag in. Kanske inte är så lätt iof när de klädesplagg man har är 79 % Vero Moda aka inte sånt jag brukar ha på mig.

Jag behöver lite Sofie-anda som ger mig kraft att vara den jag vill vara. Den sofie som på Shape Up-kvällen övertalade mig att man kan ha högklackat fasten man är 175 och längre än de flesta, och som gjorde rosa läppstift till nått jag ville ha.

På tal om sånt där ytlighetssnack = kläder, hörde att det händer saker på Kii. Har skrivit mail.

www.kii.se

Tss. Jag snackar alltid om bloggar. tss Frida, du är ju knäpp

Borgar och Bio

Det är synd att jag inte får igång internet på min dator så jag kan lägga upp lite bilder från helgen.. Jag fick då min dos av historik i går, jag och Björn var nämligen vid det 700 år gamla Akerhus Fästning och pokade på stenar och kanoner.
Det var jättefint väder och en perfekt dag för fotografering. Får försöka lägga upp nått senare när jag har tid att pyssla med det, ska snart iväg på jobbet.
Efter en 3 timmarspromenad i solen sprang vi in på en Hard Rock Cafe-resturang och käkade världens onyttigaste mat, som sedan jäste i magen på en bio.
En dyr med bra dag.

Känns sjukt jobbigt att fara till jobbet nu, ska börja kl 14. Jag ber till Gud att det inte är lika stressigt och mkt att göra idag, förhoppningsvis inte. Det är ju endå måndag. För varje dag det går närmare att fara hem dessto tyngre känns det att gå till jobbet.

RSS 2.0